Onveranderd veel hypotheekaanvragen in april

0

Ondanks Pasen en coronavirus blijven hypotheekaanvragen op recordhoogte.

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten door het coronavirus, blijft het aantal hypotheekaanvragen in april onverminderd hoog. De maand maart liet in vergelijking met de afgelopen vier jaar een recordhoogte zien van 59.357 aanvragen. Ondanks de Paasdagen is dit aantal in april nog steeds enorm hoog met 56.208 aanvragen. In vergelijking met het gemiddelde aantal aanvragen in april over de afgelopen vier jaar is het aantal in april 2020 83% hoger.

Aantal hypotheekaanvragen in de maand april per jaar

In maart kwam 24,9% van de aanvragen voor rekening van oversluiters en in april is dit aandeel verder gestegen naar bijna 29,2%. Dit betekent bijna een verdubbeling van het aandeel oversluiters ten opzichte van april 2019 (15,2%). De HDN cijfers laten daarbij zien dat ook het aantal kopers dat een hypotheek aanvraagt in april hoger is dan voor de coronacrisis. Al tempert de stijging onder alle type kopers licht. De tempering is het sterkst onder mensen die een bestaande woning kopen die aanzienlijk duurder is dan hun huidige woning (de zogenoemde Opstromer).

Ontwikkeling aantal hypotheekaanvragen per week in 2020

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?