Certitudo Capital verwelkomt Jan Kempkens als Lid Directieteam Projectontwikkeling

0

Per 1 mei versterkt Jan Kempkens – voormalig directielid BAM Bouw en Vastgoed Nederland – het directieteam projectontwikkeling van Certitudo Capital.

De Arnhemmer is hiervoor 34 jaren werkzaam geweest bij BAM. Eerst als tekenaar, werkvoorbereider en projectleider bij BAM Arnhem, waar hij als eindverantwoordelijke de ‘Gelredome’ heeft mogen realiseren. Later, in 1997, als regiodirecteur van BAM Utiliteitsbouw Grote Projecten. In deze functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van vele projecten rondom Amsterdam ArenA, de renovatie en uitbreiding van het World Trade Center aan de Zuidas, de engineering en bouw van het Prinsenhofcomplex in Den Haag en de technische ontwikkeling en realisatie van de Euroborg in Groningen. In 2006 vervolgde hij zijn carrière als directeur BAM Utiliteitsbouw B.V. en tien jaar later trad hij toe tot het directieteam van BAM Bouw en Vastgoed Nederland, waarin alle Construction & Property activiteiten van Koninklijke BAM Groep in Nederland zijn georganiseerd.

Tessa Kuiten, Managing Director bij Certitudo Capital: “Met de komst van Jan Kempkens halen wij een schat aan specifieke ervaring, kennis en expertise in huis die wij zeer goed kunnen gebruiken bij de realisatie van de geplande ontwikkelingen. Vanuit zijn rol als directielid projectontwikkeling zal hij ook optreden als CEO voor Super C en opereren op het snijvlak tussen projectontwikkeling en realisatie.”

Super C, een samenwerkingsverband waar Certitudo Capital initiatiefnemer van is, is gespecialiseerd in binnenstedelijke hoogbouwprojecten op basis van integrale BIM-uitwerking. Wat betekent dat de productie waar mogelijk op modulaire basis en off-site plaatsvindt, om vervolgens on-site te worden geassembleerd. Gedurende het gehele proces wordt de kwaliteit getoetst door een TIS-organisatie, waardoor voldaan wordt aan de Wet Kwaliteitsborging. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het project te verzekeren is tegen verborgen gebreken Super C bouwt onder andere mee aan Amstel III in Amsterdam-Zuidoost waar Certitudo Capital meer dan 1.500 woningen, 30.000 m² kantoor en 6.500 m² voorzieningen ontwikkelt.

Jan Kempkens: “De focus in mijn nieuwe rol zal liggen op het haalbaar ontwikkelen en realiseren van huisvestingsoplossingen vanuit een technisch én commercieel oogpunt. Deze rol geeft mij de juiste basis om voor projectontwikkelaars te streven naar de beste kwaliteit tegen de juiste prijs. Uiteraard gaan we hierbij optimaal anticiperen op trends in de markt: samenwerken in de keten, de digitalisering van ontwerp, de verduurzaming van de gehele bouwsector en de verschuiving naar prefabricage en standaardisatie.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?