BPD wint tender ‘Otten-locatie’ in Breda en ontwikkelt middeldure huurwoningen voor BPD Woningfonds

0

BPD Gebiedsontwikkeling heeft de tender voor de Otten-locatie in Breda gewonnen. Op dit terrein, waar tot voor kort autobedrijf Otten en Otten machinefabriek gehuisvest waren, zal de komende jaren een duurzaam, nieuwbouw appartementencomplex met breed zicht op de stad komen. Het complex krijgt een eigentijdse look die past in de omgeving en modern wooncomfort biedt vlak bij het centrum van de stad. Het complex bestaat uit betaalbare huurwoningen die worden ontwikkeld voor BPD Woningfonds. Dit is een uniek woningfonds in Nederland dat volledig bestaat uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen bestemd voor starters en huishoudens met een middeninkomen.

Grootste Brabants project voor BPD Woningfonds
De Otten-bedrijven hebben 57 jaar in de gewilde woonwijk Brabantpark aan de Beverweg in Breda gezeten. Erik Leijten, directeur regio Zuid bij BPD: “Wij zijn blij dat er voor BPD is gekozen. De locatie ligt dicht tegen het centrum van Breda aan en met het nieuwe Amphia Ziekenhuis en de scholencampus van Avans Hogescholen in de buurt, is het een ideale plek voor betaalbare, nieuwe huurwoningen. Ook persoonlijk heb ik herinneringen aan deze locatie. Zo’n veertig jaar geleden kocht mijn vader zijn eerste Renault hier. Hoe mooi is het dat ik nu hier weer terugkeer en dat wij als gebiedsontwikkelaar BPD het grootste project voor betaalbare huurwoningen in Brabant op deze plek mogen ontwikkelen voor BPD Woningfonds.”

BPD Woningfonds
BPD Woningfonds is eind vorig jaar opgericht door BPD en Rabobank om een bijdrage te leveren aan het schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen in Nederland. De komende tien jaar voegt het fonds 15.000 nieuwe duurzame, middeldure huurwoningen toe aan de woningmarkt. De overgrote meerderheid van deze huurwoningen hebben gemiddeld een huurprijs tussen € 650 en € 1000 euro per maand. Met gemeentes en woningcorporaties verkent BPD actief de mogelijkheden om middeldure huurwoningen te ontwikkelen in stedelijke gebieden waar de druk op de woningmarkt het grootst is.

Betrokken partners en vervolgfase
Maarten van Tijen van Van der Sande vanOpstal Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, uit Breda: “Wij zijn trots dat wij namens de heren Otten de verkoop van deze prominente locatie hebben mogen begeleiden en feliciteren BPD met de aankoop van het pand”. BPD heeft zich laten adviseren door van de Water Makelaars uit Oosterhout en Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten uit Breda. De komende periode wordt de focus gelegd op de uitwerking van de ideeën en wordt het definitieve plan voorgelegd aan de gemeente.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de. In Breda is BPD onder andere actief bezig met de herontwikkeling van het voormalige Amphia ziekenhuis en herontwikkeling van de Kadaster locatie in de binnenstad van Breda.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?