Syntrus Achmea verwerft 346 woningen in Nieuwegein voor pensioenfonds PME en het Achmea Dutch Residential Fund

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens zijn klanten twee woontorens met in totaal 346 duurzame appartementen gekocht in Nieuwegein. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuilles van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Verkoper is de ontwikkelcombinatie NEOO / TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

Het project ‘Doorslagzone’ in Nieuwegein, naast winkelcentrum CityPlaza, omvat in totaal vier woontorens met totaal 452 appartementen en horeca in de plint. Het ADRF wordt eigenaar van toren A. Hierin komen 191 appartementen, variërend in grootte tussen de 43 m² en 135 m². De woontoren naast het huidige kantoor van de NVM wordt eigendom van PME. In dit gebouw worden 155 appartementen, tussen de 40 m² en 150 m², gerealiseerd. Voor de bewoners van de appartementen zijn er ruime parkeervoorzieningen, waaronder 27 plekken voor elektrische deelauto’s.

“De vraag naar betaalbare woningen in de regio Utrecht is groot”, zegt bestuurder Marcel Andringa van PME. “Het duurzame, toekomstbestendige karakter van deze appartementen, in combinatie met de directe nabijheid van talrijke stedelijke voorzieningen, maakt deze acquisitie een goede aanvulling in onze beleggingsportefeuille.”

Het ADRF versterkt met de acquisitie de portefeuille in een economisch sterke regio met een grote vraag naar middenhuur woningen.

“We zorgen met deze aankoop voor een nog betere spreiding in de grootstedelijke regio’s”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Na de recente acquisities in onder meer Eindhoven, Amsterdam en Zaandam zijn deze woningen in Nieuwegein een prachtige aanvulling.”

Woningcorporatie Portaal wordt eigenaar van de derde woontoren, naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein. Hier komen 69 sociale huurwoningen variërend in oppervlakte van 48 tot 71 m².

“De behoefte aan meer sociale huurwoningen in de regio Utrecht is groot”, zegt regiomanager Reijnder Jan Spits van Portaal. “Portaal streeft naar kwaliteit in de woningen maar ook naar een hoge leefkwaliteit in de buurt. Deze duurzame appartementen direct naast het winkelcentrum City Plaza en vlak bij de sneltram zijn daarom een welkome aanvulling op onze bezit.”

In de vierde woontoren komen 37 koopappartementen. Alle woningen worden ontwikkeld en gerealiseerd door NEOO en Koopmans. De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. De eerste woningen worden in 2024 opgeleverd.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?