HEBO Maritiemservice verwerft terrein voormalig scheepswerf Niehuis & Van den Berg

0

HEBO Maritiemservice heeft, via vastgoedentiteit HEBO Greenport Rotterdam, het terrein inclusief water en de opstallen van de voormalige scheepswerf van Niehuis & Van den Berg in Rotterdam Pernis verworven van Damen Shipyards. HEBO Maritiemservice was geruime tijd op zoek naar watergebonden uitbreidingsmogelijkheden vanwege de groei van de activiteiten in het Rotterdamse havengebied en de nauwe samenwerking van het bedrijf met het Havenbedrijf Rotterdam. Huidige huurders, waaronder Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam, NKT Cables, Rijkswaterstaat Zee en Delta en Qargo Packers, blijven actief op de locatie.

Het verkochte, welke sinds 1823 onder andere als scheepswerf in gebruik is, is strategisch gelegen met een open verbinding met zee en achterland. De totale locatie, waar Damen Shipyards sinds 1987 eigenaar van was, omvat ruim 9 hectare terrein en 12 hectare water, 860 meter glooiing, tien steigers met lengtes tot 280 meter, diverse ligvakken voor droogdokken en acht bedrijfshallen. De locatie biedt ruimte voor afbouw, conservering en opslag van onshore en offshore infrastructuur met hijscapaciteit tot 800T en roll-on-roll-off voorziening tot 5.000T.

HEBO Greenport Rotterdam
HEBO Greenport Rotterdam zal de locatie fors gaan optimaliseren, doorontwikkelen en exploiteren. In samenspraak met Port of Rotterdam zal ruim een derde van de locatie de komende tien jaar duurzaam worden herontwikkeld inclusief de bouw van meerdere bedrijfsgebouwen en scheepsreparatiefaciliteiten. Bestaande gebouwen op het terrein worden gerenoveerd en verduurzaamd en er komen hallen voor de bouw en het herstel van megajachten. Om de locatie beter te kunnen bereiken komen er nieuwe verbindingen met waterbus en watertaxi. Ook komen er walstroomfaciliteiten en oplaadpunten op zonne-energie voor elektrische vaartuigen en projecten die bijdragen aan het inzamelen van plastic, olieverwijdering en incidentenbestrijding.

Damen Shipyards is bij de verkoop van het terrein commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield in collegiale samenwerking met Industrial Real Estate Partners. HEBO Greenport Rotterdam is bij de aankoop juridisch geadviseerd door AKD en commercieel begeleid door BRiQ real estate.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?