Agrarische pachtgrond IJsselmeerpolders gegund in 2019

0

Het Rijksvastgoedbedrijf gunde in 2019 42 kavels in de IJsselmeerpolders. De pachtrechten werden gegund op basis van het hoogste bod dat voldeed aan de inschrijfvoorwaarden. De prijzen werden zo door de markt bepaald en de inschrijvingen waren openbaar, objectief en transparant. Ook in 2020 vinden openbare inschrijvingen plaats voor pachtgrond in de IJsselmeerpolders en andere plaatsen.

In totaal werden in 2019 in de IJsselmeerpolders 42 beschikbare kavels in geliberaliseerde pacht aangeboden aan agrarische ondernemers. Het totale oppervlakte van de kavels was 825 ha. De uitgifteduur varieerde per kavel van twee tot zes jaar. Twee kavels in de Noordoostpolder waren biologisch Skal-gecertificeerd.

Openbare procedures in 2020
Ook in 2020 vinden openbare inschrijvingen plaats voor agrarische pachtgrond in de IJsselmeerpolders. Daarnaast biedt het Rijksvastgoedbedrijf dit jaar ook andere vrijgekomen gronden buiten de IJsselmeerpolders aan via een openbare procedures op Biedboek.nl.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?