Enthousiaste bewoners nemen sleutels Verspyckweg in ontvangst

0

“Op unieke locatie zijn twaalf uiterst duurzame huurwoningen opgeleverd”

Vorige week werden twaalf zeer duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee opgeleverd. Op gepaste afstand namen de nieuwe bewoners de sleutels in ontvangst. “Wij zijn heel blij dat we in dit coronatijdperk de sleutels hebben ontvangen van onze woning op deze unieke locatie.” aldus de nieuwe bewoonster mevrouw Wessels. De duurzame woningen zorgen dat de energierekening, en daarmee de woonlasten voor de huurder, betaalbaar blijven en dragen bij aan een duurzaam klimaat.

Unieke locatie
Aan de rand van het uitgestrekte duingebied zijn twaalf uiterst duurzame woningen opgeleverd. “Wij zijn trots op deze duurzame woningen in een prachtige bosrijke omgeving, met strand, duinen en poldergebied op fietsafstand.” aldus Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen. Op een unieke locatie tussen de duinen van Bergen aan Zee, aan de Verspyckweg zijn de woningen gebouwd in vier blokken met drie woningen met allemaal een terras. De ruimte om de woningen heen wordt passend bij het omliggende duinlandschap ingericht.

Duurzaam en toekomstbestendig
De woningen zijn zeer duurzaam en toekomstbestendig uitgevoerd. De woning wekt minimaal die energie op die nodig is om de woning te verwarmen en te voorzien van elektra voor huishoudelijk gebruik. Er zijn slimme installaties geplaatst, waarmee energie wordt opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. Op de daken zijn zonnepanelen aangebracht en de woning is voorzien van een luchtwater warmtepomp en extra isolatieglas. De woningen hebben uiteraard geen gasaansluiting. Gelet op de toekomstbestendigheid, voldoen de woningen aan de eisen voor (rollator)toegankelijkheid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?