De impact van COVID-19 op de Europese Vastgoedmarkt in kaart gebracht door vastgoedmanager MVGM

0

Met vastgoeddata uit 10 Europese landen brengt MVGM in kaart hoe plannen voor 2020 ingrijpend wijzigen.

Vorige week publiceerde MVGM een rapport met drie scenario’s met mogelijke gevolgen voor de Nederlandse vastgoedmarkt: Covid-19: Impact de Nederlandse vastgoedmarkt. Vandaag publiceert MVGM een Europees rapport.

Europese regelgeving en maatregelen
De uitbraak van Covid-19 veroorzaakt een ongekende crisis met een significante impact op de Europese vastgoedmarkt. Met aanwezigheid in 10 Europese landen, benut MVGM haar internationale netwerk van kantoren om stakeholders inzicht te geven in nieuwe regelgeving en maatregelen volgend op de Corona-uitbraak.

Ongekende gezondheidscrisis
Walter Sas, COO van MVGM: “Deze ongekende gezondheidscrisis heeft heel Europa in een staat van alarm gebracht. Bijna iedereen kent iemand die getroffen is door het virus, miljoenen mensen zijn aan huis gebonden en de economie heeft een onverwachte terugslag. Plannen voor 2020 worden verstoord en noodgedwongen moeten we nadenken over alternatieven.”

Hoe stimuleren we economisch herstel vanuit de Europese vastgoedmarkt
Commerciële strategieën worden opnieuw gedefinieerd om economisch herstel te stimuleren. Vastgoed beleggers streven naar een stabiele bezetting van de Europese verhuurde ruimtes en een doorgaande inkomstenstroom uit investeringen in onroerend goed.

Maarten de Haas, CCO van MVGM: “We doen er alles aan om onze klanten te helpen de impact van deze wereldwijde crisis op hun portefeuilles te minimaliseren, of dit nu technisch, financieel of commercieel is. En uiteraard ligt onze focus hierbij op de gezondheid en veiligheid van onze klanten, onze huurders en onze mensen.”

Vastgoeddata uit 10 Europese landen
Het rapport is samengesteld op basis van vastgoeddata van de portefeuille die MVGM beheert in 10 Europese landen en aan de hand van publicaties tot en met 31 maart 2020. Het MVGM team in Spanje, onder leiding van directeur Elisa Navarro, verzamelde de informatie en stelde het rapport samen. Dit is het eerste gezamenlijk opgestelde MVGM EMEA-rapport.

Bekijk het volledige rapport (in het Engels): MVGM EMEA Covid-19 Property Management Impact.

Share.

Comments are closed.