HousingAnywhere neemt IJslandse Rentmate over

0

Huisvestingsplatform HousingAnywhere verstevigt zijn grip op de Europese markt met de overname van het IJslandse verhuurplatform Rentmate. De acquisitie volgt op de overname van de Duitse woningadvertentiewebsite Studenten-WG in januari van dit jaar en is een vervolgstap in het verwezenlijken van de ambitie om tegen 2022 het grootste end-to-end online verhuurplatform van Europa te worden.

“Bij HousingAnywhere bouwen we aan een geïntegreerde oplossing voor verhuur die de volledige huurcyclus omvat – van succesvolle boekingen tot online betalingen, met behulp van digitalisering en automatisering,” vertelt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. “IJsland is een opkomende bestemming voor internationale studenten, dus het was een strategische keuze om onze aanwezigheid hier te versterken. Bovendien heeft Rentmate een vergelijkbare visie op de markt voor middellange termijn-verhuur, met een sterke focus op digitalisering, automatisering en online betalingen. Het platform is daarom een perfecte match voor ons.”

Rentmate is een online verhuurplatform waar internationale studenten eenvoudig gemeubileerde appartementen kunnen vinden die geschikt zijn voor hun studie in het buitenland, hun stage of andere langdurige verblijven. Het is momenteel het grootste platform in IJsland voor middellange termijn-verhuur, met een sterke lokale aanwezigheid. “We zijn erg blij dat we Rentmate over kunnen dragen aan een organisatie waarvan we vertrouwen dat ze onze huurders en verhuurders zullen blijven ondersteunen,” zegt Eyþór Logi Þorsteinsson, een van de oprichters van Rentmate. “We hebben Rentmate van de grond af opgebouwd met een sterke focus op customer service, en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten in goede handen zijn bij HousingAnywhere.”

Met de overname krijgen verhuurders via het HousingAnywhere selfservice-platform toegang tot een doelgroep van bijna 8 miljoen potentiële gebruikers. Bovendien krijgen ze de beschikking over AI voor fraudedetectie (Penelope), handige tools om de optimale huur te bepalen (RentRadar) en slimme digitale betalingsoplossingen (HousingAnywhere Payments).

Alle nieuwe bezoekers van Rentmate worden momenteel al doorgelinkt naar het HousingAnywhere-platform, maar de bestaande Rentmate-accounts blijven tot eind mei toegankelijk. De betalingsconstructies voor huurders die hun huur via Rentmate betalen blijven gewoon bestaan en er zal niets verloren gaan in de transitie naar het nieuwe platform.

“We nodigen de lokale, IJslandse vastgoedverhuurders uit om hun accommodatie op HousingAnywhere te adverteren,” zegt Seelmann. “Verhuurders, ongeacht de omvang van hun portfolio, kunnen zo een veel grotere, internationale markt aanboren en hun eigen huurbetalingen regelen, zonder intermediair en zonder bijkomende kosten voor de huurbetalingen. Wij zijn ervan overtuigd dat huurders en verhuurders zich snel thuis zullen voelen bij HousingAnywhere en blij zullen zijn met het gebruiksgemak en het grote aanbod van accommodaties bij HousingAnywhere.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?