Certitudo Capital koopt Hessenbergweg 8-10 in Amsterdam voor de ontwikkeling van 15.000 m² woningen

0

Certitudo Capital heeft het kantoorpand aan de Hessenbergweg 8-10 gekocht met als doel het te ontwikkelen naar 15.000 m2 BVO woningen met voorzieningen.

De aankoop is een strategische verwerving om de bestaande portefeuille te versterken ter plaatse van het Hettenheuvelweg/Hessenbergweggebied in Amstel III te Amsterdam-Zuidoost. Het huidige object bestaat uit 2.400 m² kantoorruimte en 54 parkeerplaatsen met energielabel B. Het voormalige Intertoys-kantoor zal worden gesloopt, om daarmee plaats te maken voor een nieuw te bouwen future-proof woningencomplex met voorzieningenplint en ondergelegen parkeergarage.

Het gebied in Amsterdam-Zuidoost is in transitie van kantoorgebied tot levendige en moderne stadswijk waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Tot 2027 worden er in het volledige gebied ca. 5.000 woningen gebouwd, waarvan ca. 1.500 woningen door Certitudo Capital, die in het gebied tevens ruim 30.000 m² kantoor en 6.500 m² voorzieningen ontwikkelt.

Simmons & Simmons stond Certitudo Capital als juridisch adviseur bij tijdens de transactie en AKD trad op als juridisch adviseur van de verkoper.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?