NSI koopt kantoorgebouw ONE20 in Amsterdam

0

Beursgenoteerde kantorenbelegger NSI N.V. heeft het 9.743 m² grote kantoorgebouw ONE20 gelegen aan de Teleportboulevard 120-142 in Amsterdam-Sloterdijk gekocht.
Het pand is op 26 maart overgedragen van Trinity Vastgoed III aan NSI. Het gebouw is momenteel verhuurd aan vier huurders en heeft een EPRA bezettingsgraad van 69%, met een WAULT van 4,0 jaar. Met een reeds ondertekende nieuwe huurovereenkomst zal de bezettingsgraad per 1 juli verbeteren tot 76% en de WAULT tot 5,7 jaar. Het kantoorgebouw, dat gebouwd is in 2001, heeft energielabel A.

De aankoopprijs (exclusief aankoopkosten) van € 34 miljoen genereert een bruto aanvangsrendement van 3,5% (4,1% per 1 juli) en een ‘reversionary yield’ van 6,3%. De sterke vraag naar moderne kantoorruimte van de afgelopen jaren in Amsterdam-Sloterdijk heeft geresulteerd in een totale leegstand van minder dan 5% voor het gebied en een gemiddelde leegstand van 1,5% voor de vier NSI gebouwen in dit gebied. Door de gezonde marktdynamiek zijn recentelijk huren van meer dan € 200 per m² gerealiseerd.

De transactie past binnen de strategie van NSI om selectief panden met waarde potentie aan te kopen en aantrekkelijke clusters te creëren rondom grote openbaarvervoerknooppunten. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 55,5% van de kantoren en HNK portefeuille. In december 2019 was dit 51,0%.

Ahmed Ouahim, Head of Transactions: “ONE20 ligt naast onze Glass House en Q-port gebouwen en met deze transactie verstevigen we onze positie in deze sterke deelmarkt van Amsterdam. Sloterdijk transformeert snel naar een multifunctionele locatie met uitstekende vervoersverbindingen, inclusief het op een na drukste treinstation van Amsterdam. Het gebouw biedt veel mogelijkheden om waarde toe te voegen door de resterende leegstand te verhuren.’’

NSI werd technisch en commercieel geadviseerd door Savills, en juridisch door Houthoff. De verkoper werd vertegenwoordigd door BNP Paribas Real Estate als commercieel en technisch adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?