CEREIT verkoopt 12 assets in West Europa

0

Cromwell European Real Estate Investment Trust (“CEREIT”) heeft de verkoop afgerond van 12 assets verdeeld over Frankrijk, Denemarken en Nederland. De assets werden voor €65.7 miljoen verkocht aan fondsen die worden geadviseerd door aan The Blackstone Group Inc. gelieerde partijen. De assets werden gemanaged door het Europese investment management platform van CEREIT’s sponsor, Cromwell Property Group (Cromwell).

De objecten bestaan uit light industrial en logistiek vastgoed; vijf in Nederland, vijf in Frankrijk en twee in Denemarken. Het totale vloeroppervlak is bijna 124.000 m².

De grootste verkoop in Frankrijk is Parc de l’Esplanade. Dit bedrijventerrein bestaat uit 13 gebouwen met kantoor- en bedrijfsruimte met een totaal metrage van 29.854 m². Parc de l’Esplanade ligt op een 27 gebouwen groot industrieterrein in Saint Ouen in het noorden van Parijs.

Van de vijf verkopen in Nederland, heeft het bedrijventerrein aan de Bohrweg in Spijkenisse de hoogste waarde. Het terrein bestaat uit 40 bedrijfsruimtes verdeeld over twee gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 7.289 m².

In Denemarken is de grootste van de twee assets het terrein aan de Hjulmagervej 3-19 property in Vejle. Vejle ligt op het schiereiland Jutland in het zuiden van Denemarken. Het bedrijventerrein bestaat uit negen light industrial gebouwen. Elk gebouw bestaat uit bedrijfsruimte met kantoorruimte. In het totaal beslaat het terrein 12.807 m².

De totale verkoopprijs vertegenwoordigt een premium van 15.2% over de originele aankoopwaarde. De verkoop zorgt ervoor dat het vrijgekomen vermogen opnieuw kan worden geinvesteerd in assets die binnen CEREIT’s risk-return strategie passen.

Wouter Zwetsloot, Head of Real Estate Europe bij Cromwell: “In navolging van de verkoop van CEREIT’s Parc d’Osny in Osny, Frankrijk, eind vorig jaar, zijn we blij dat we CEREIT hebben mogen ondersteunen bij de verkoop van deze 12 assets in drie Europese landen. De verkoopprijs van €65.7 miljoen vertegenwoordigt een premie van 4.1% boven de taxatiewaarde en een premie van 15.2% boven de totale aankoopprijzen. Deze resultaten benadrukken onze expertise op het gebied van het positioneren van assets en het vinden van kopers.

We blijven onze uitgebreide lokale kennis en ervaring gebruiken in de Europese markt voor logistiek en light industrial vastgoed en zoeken naar kansen die in lijn liggen met de ‘invest-to-manage’-strategie van Cromwell”.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?