ALLSAFE ziet omzet met 14,6 procent groeien tot €24,3 miljoen

0

De sterkst groeiende mini-opslagorganisatie van Nederland, ALLSAFE Mini Opslag, zag zijn omzet het afgelopen jaar met 14,6 procent stijgen tot €24,3 miljoen. De opbrengst uit huurcontracten steeg met 19,6 procent. Ook in Europees verband presteert het Nederlandse ALLSAFE bovengemiddeld goed: de gehele Europese markt voor mini-opslag nam het afgelopen jaar met 2,11 procent procent toe.

Ook bij ALLSAFE wordt het effect van de coronacrisis gemerkt. Mensen zitten massaal thuis en gebruiken die tijd óók om hun woning op te ruimen, een thuiswerkplek in te richten of een sportruimte te creëren. De spullen waar men nog geen afscheid van wil nemen maar waar geen plek meer voor is, worden buitenshuis opgeslagen. “De grote voorjaarsschoonmaak is dit jaar extreem vroeg begonnen”, aldus Stubbé. “De online verkoop van onze verhuisdozen is afgelopen week met 43 procent toegenomen.”

Overslag en opslag
Bovendien neemt de opslag van de zakelijke markt toe, wegens verminderde vraag van winkels in de steden of omdat bedrijven noodgedwongen gesloten zijn (horeca, theaters). “Onze vestigingen zijn daarom gewoon open”, vertelt Stubbé. “Door aangescherpte hygiënemaatregelen is de kans op besmetting minimaal. Voor mensen die de deur niet uit willen, bieden we een thuisservice.”

ALLSAFE Mini Opslag groeit stevig door. Drie redenen veroorzaken deze scherpe groei. Ten eerste dat de binnensteden steeds slechter bereikbaar worden. De zakelijke markt gebruikt ALLSAFE-locaties aan de randen van de stad als overslag- en opslagpunt, waarna de goederen met kleinere transportmiddelen de stad in worden gebracht.

Krapte huizenmarkt
Ten tweede de toegenomen krapte op de huizenmarkt en de steeds kleinere huizen waardoor steeds meer mensen kiezen voor extra ruimte buitenshuis. Ten derde de explosieve groei van online winkelen (in 2019 een toename van 12 procent) waardoor steeds meer webshops hun artikelen bij ALLSAFE-vestigingen opslaan omdat het eigen schuurtje niet meer toereikend is.

“We waren al het schuurtje, de zolder en de kelder, maar zijn nu in toenemende mate ook de hub en het opslagpunt voor e-commerce bedrijven” aldus Eric Stubbé, CEO van ALLSAFE. De e-commerce sector is de afgelopen maand excessief gegroeid (Nederlandse webwinkels + 20 procent) en dat wordt ook gemerkt op de ALLSAFE-vestigingen.

Groei postbussenservice
De hoeveelheid zakelijke en particuliere klanten die gebruikmaken van de postbussenservice steeg afgelopen jaar met ruim 21 procent. Zeker voor zzp’ers en andere ondernemers is het bij normale omstandigheden lastig om altijd thuis te zijn op het moment dat een bestelling word afgeleverd. “Op onze vestigingen met ruime openingstijden is altijd iemand aanwezig om een pakketje in ontvangst te nemen en weg te zetten in de opbergruimte van de klant”, aldus Stubbé. ALLSAFE groeide afgelopen jaar met 8 vestigingen door naar 33 in totaal en heeft de ambitie om de komende 3 jaar door te stoten naar 70 vestigingen.

ALLSAFE is ook met succes in een nieuwe markt gestapt. Het bedrijf opent als eerste landelijke speler ‘autohotels’ voor de stalling van klassieke en waardevolle auto’s. Daarmee wordt ingespeeld op de sterk stijgende vraag naar de opslag van hobby-auto’s, vaak een kostbare oldtimer of bijzondere sportwagen. Het aantal young- en oldtimers in ons land is de afgelopen jaren, mede als gevolg van de florerende economie, explosief toegenomen tot circa 2 miljoen. Het betreffen vaak tweede auto’s waarvoor rondom het huis geen parkeerplek is. ALLSAFE opent de eerste ‘engine rooms’ in april in Oegstgeest en Weesp.

“Onze autohotels voorzien duidelijk in een behoefte want hoewel ze nog niet zijn geopend, zien we een grote belangstelling van eigenaren van klassieke of andere waardevolle automobielen. Het loopt storm”, aldus Stubbé. “Gezien de grote vraag, geloven we dat we deze nieuwe hotelformule verder door Nederland kunnen uitrollen.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 33 vestigingen en daar komen er in 2020 nog circa 10 bij. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan. ALLSAFE geeft eigenaren van oldtimers en supercars ook een opslagmogelijkheid om hun waardevolle bezit op te slaan in speciale engine rooms, inclusief bijbehorende diensten zoals een haal- en brengservice. Zie allsafe.nl/enginerooms.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?