Nieuw hypermodern onderzoekslaboratorium voor DuPont Nutrition & Biosciences

0

Dura Vermeer heeft in opdracht van DuPont Nutrition & Biosciences binnen twee jaar een nieuw pand ontwikkeld en gerealiseerd op het Leiden Bio Science Park. Op woensdag 18 maart 2020 heeft Dura Vermeer aan DuPont de nieuwe locatie formeel opgeleverd. Met oog op de zeer urgente COVID19 maatregelen heeft de oplevering in minimaal comité plaatsgevonden; overige belangstellenden waren in de gelegenheid de oplevering via een livestream te volgen.

Het nieuwe pand naar ontwerp van Ector Hoogstad Architecten beslaat circa 7.200 m² met nog eens 2.300 m² parkeerruimte onder het gebouw en is een flexibele en inspirerende werkplek geworden voor het team van DuPont. Het team kan zich in het nieuwe pand perfect ontplooien. “DuPont is trots op het resultaat dat is bereikt in deze samenwerking en we kijken uit naar de daadwerkelijke verhuizing. Het zal voor ons een verademing zijn om hier te kunnen werken”, vertelt Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Nutrition & Biosciences.

Modern laboratorium
Het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand zal iedere medewerker volledig in zijn of haar functie ondersteunen. Zo zijn er in het nieuwe gebouw verschillende functies ondergebracht waaronder een onderzoekslaboratorium met hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking.

DuPont Nutrition & Biosciences is een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor de voedsel-, gezondheids-, farma- en biotechnologie-industrie. Zo wordt er gewerkt aan ingrediënten die het leven van mensen gezonder kunnen maken, wassen op lage temperatuur mogelijk maakt en diervoeding hoogwaardiger maakt waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt iconisch vastgoed
Dura Vermeer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van onderzoeklaboratoria, door projecten als Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen, Genmab Research and Development Center in Utrecht en DIFFER in Eindhoven. Deze expertise en de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid waren onder meer redenen voor DuPont Nutrition & Biosciences om voor Dura Vermeer te kiezen.

Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand van DuPont. “Medio 2018 zijn we met de ontwikkeling van dit pand begonnen en begin 2019 met de bouw. Nu, twee jaar later, kijken we terug op een geweldig project en een mooie duurzame samenwerking met DuPont”, aldus projectdirecteur Roy van Lieshout van Dura Vermeer Vastgoed.

Inspirerende en flexibele werkomgeving
Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten past perfect bij de wensen van DuPont. Een dergelijk laboratorium dient te voldoen aan hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking. Het pand vereist specifieke functionaliteiten en moet passen bij de ontwikkelambities en het innovatieve karakter van het werkgebied.

Over DuPont Voeding & Biowetenschappen
DuPont Nutrition & Biosciences past deskundige wetenschap toe om gezonde en duurzame oplossingen voor de voedingsmiddelen-, dranken-, voedingssupplementen- en farmaceutische industrie te bevorderen. We gebruiken ook baanbrekende biotechnologie om biobased oplossingen mogelijk te maken die producten en industriële processen efficiënter en duurzamer maken. Voor meer informatie: www.dupontnutritionandbiosciences.com of www.biosciences.dupont.com.

DuPont (NYSE: DD) is een wereldwijde innovatieleider met op technologie gebaseerde materialen, ingrediënten en oplossingen die de industrie en het dagelijks leven helpen transformeren. Onze medewerkers passen uiteenlopende wetenschap en expertise toe om klanten te helpen hun beste ideeën te ontwikkelen en essentiële innovaties te leveren in belangrijke markten zoals elektronica, transport, bouw, water, gezondheid en welzijn, voedsel en veiligheid van werknemers. Meer informatie is te vinden op www.dupont.com.

Over Dura Vermeer
De ontwikkeling en realisatie van Dupont is in handen van Dura Vermeer Vastgoed en Dura Vermeer Bouw Zuid West, onderdeel van bouwconcern Dura Vermeer. Met een omzet van circa 1,4 miljard euro en circa 2.800 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top van de Nederlandse bouwindustrie. De onderneming is actief in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur (wegen, beton- en waterbouw, spoor) met projecten in opdracht van derden en voor eigen ontwikkeling en risico. Met meer dan twintig zelfstandige werkmaatschappijen combineren wij een sterke regionale verankering met de kennis, kracht en middelen van een landelijk opererend bedrijf. Hierbij handelen we altijd vanuit onze kernwaarden: veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met veiligheid op #1.www.duravermeer.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?