Start verkoop voormalige gevangenis Wolvenplein Utrecht

0

Vandaag start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht. Het gevangeniscomplex is prachtig gelegen aan de singel van de binnenstad van Utrecht en gemakkelijk bereikbaar vanaf de uitvalswegen en met het openbaar vervoer. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 17 juni 2020 een visie indienen om het te herontwikkelen.

Complex en geschiedenis
Het monumentale complex is een ontwerp van Isaäc Warnsinck en A.J. van Gendt uit 1851-1852. De vleugelgevangenis heeft een kruisvormige opzet, waarbij één vleugel tot administratie- en directiegebouw diende en de overige waren ingericht als cellenvleugels. Naderhand is de gevangenis uitgebreid, onder andere in 1903 met een kerkgebouw naar ontwerp van Willem C. Metzelaar. In 2001 heeft de toenmalige Rijksgebouwendienst een ingrijpende restauratie van het gevangeniscomplex afgerond. Het complex heeft een bruto vloeroppervlakte (bvo) van ca. 11.565 m². Het is sinds 2015 in tijdelijk beheer bij De Vrije Wolf die er startende ondernemers en zzp’ers huisvest.

Website
Vanaf de startdatum van de verkoop is de interactieve webpagina van Wolvenplein. U vindt hier in tekst en beeld een overzicht van de gebouwen en het terrein. Ook treft u impressies aan van toekomstige mogelijkheden voor het complex.

Uitgangspunten en verkoopproces
In samenwerking met de gemeente Utrecht heeft het Rijksvastgoedbedrijf een Visiedocument opgesteld voor een mogelijke herontwikkeling van het complex. Deze is vastgesteld door de gemeenteraad en wordt als bijlage toegevoegd aan het Biedboek en is vanaf de start van de verkoop ook te vinden op de gemeentesite.

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt het gehele complex in één keer te koop aan. De condities voor de verkoop, de planning en de te volgen verkoopprocedure zijn te vinden op Biedboek.nl.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?