Draaijer+partners start samenwerking met Madaster

0

Vandaag ondertekenden Draaijer+partners en Madaster een partnerovereenkomst. Draaijer+partners wil als expert in strategische huisvesting de juiste randvoorwaarden scheppen voor het opstellen en gebruiken van materiaalpaspoorten om zo de keten aan te moedigen hier gebruik van te maken en invulling te geven aan de circulaire ambities van opdrachtgevers. Naast materiaalpaspoorten voor nieuwbouw ziet Draaijer+partners ook grote meerwaarde in de inventarisatie van bestaand vastgoed als uitgangspunt bij sloop, renovaties en verbouwingen.

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw.

“Door het partnerschap met Madaster borgen wij circulariteit nog sterker in onze projecten, hiermee bouwen we mee aan het fundament voor de toekomst.” Simon de Ruig, projectmanager

OVER DRAAIJER+PARTNERS
Als partner in strategische huisvesting vertalen wij ambitie naar omgeving voor gebruikers, ontwikkelaars en beleggers. Draaijer+partners gelooft in leefbare omgevingen en gebouwen die gezond, sociaal, energieopwekkend, slim en circulair zijn. Om dit te creëren, realiseren en exploiteren, werkt Draaijer+partners nauw samen met uiteenlopende klanten in de zorg-, leer-, werk-, en leisureomgeving. Draaijer+partners regisseert de integrale samenwerking met de partners en toeleveranciers, met de gebruikers als middelpunt. Samen met haar partners werkt Draaijer+partners hard om ambities te vertalen naar toekomstbestendige omgevingen.

Bron.

Share.

Comments are closed.