Nieuwbouwontwikkeling HIER! in Amersfoort verkocht aan de Alliantie

0

Profund Vastgoedontwikkeling en Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek hebben onlangs de nieuwbouwontwikkeling HIER! in Amersfoort verkocht aan de Alliantie Ontwikkeling. Het betreft een ontwikkeling aan de Zangvogelweg met 165 huurappartementen in diverse prijsklassen. Capital Value begeleidde de verkopers bij de transactie.

HIER! bestaat uit twee gebouwen, een woontoren van ca. 23 meter aan de Zangvogelweg en een woontoren van ca. 60 meter hoog aan het Valleikanaal. Beide gebouwen worden omgeven door een parkachtige tuin. Deze tuin geeft toegang tot beide woongebouwen en de parkeergarage. HIER! biedt 165 appartementen van vier verschillende types. De grootte varieert van 44,5 m² tot 108 m². Ook biedt HIER! ruimte aan maatschappelijke functies in de plint van het gebouw. Er komen 57 sociale huurappartementen en 108 in het middensegment. De gebouwen zijn ontworpen door 01-10 architecten uit Rotterdam. Naar verwachting beginnen de bouwwerkzaamheden eind 2020.

Op de locatie staat nu nog een schoolgebouw, dat eerder in gebruik was door ROC Midden Nederland en tijdelijk onderdak bood aan het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. Het schoolgebouw wordt gesloopt, waardoor de locatie van ongeveer 1 hectare groot vrijkomt voor woningbouw. HIER! ligt dichtbij de historische binnenstad van Amersfoort en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: ‘Het is goed om te zien dat corporaties meer ruimte hebben om te investeren in nieuwe woningen. Zij kunnen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van meer woningen in het middenhuursegment.’

Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling: ‘Met de realisatie van dit project helpen we veel mensen aan een mooie, nieuwe huurwoning, zowel in de sociale huur als in het middensegment. Naar beide is een enorme behoefte in Amersfoort. Een van de knelpunten in de woningmarkt is het beperkte aanbod in het middensegment. Hard werkende mensen met een gewoon inkomen. Ze komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar kunnen ook geen koopwoning bemachtigen. Een groter aanbod in het middensegment zorgt voor een betere doorstroming vanuit de sociale huur.’

Bron.

Share.

Comments are closed.