Kondor Wessels Vastgoed wint tender Amstelkwartier met ‘Elements’

0

Kondor Wessels Vastgoed is als winnende partij uit de bus gekomen en heeft de tender kavel 5 van het Amstelkwartier gewonnen. Dankzij het alzijdige en duurzame gebouwontwerp ‘Elements’ is de nieuwe Amsterdamse stadswijk binnenkort een nieuw iconisch gebouw rijker. In het ca. 70 meter hoge gebouw is ruimte voor 70 middeldure huurwoningen en 74 vrije sector koopwoningen, met commerciële voorzieningen op de begane grond en een groene bosachtige wintertuin.

‘Elements’ is ontworpen vanuit de visie maximaal verbinding te zoeken met de elementen stedenbouw, daglicht, zon, energie, water, wind en groen. Dankzij parametrisch design is de ultieme vorm van de toren met balkons ontstaan en is ‘Elements’ het eerste gebouw dat gevormd wordt door elementen. Het woongebouw bestaat uit 14.800 m² BVO en komt op de kop van het Bella Vistapark, naast het monumentale transformatorhuisje. De bouw start volgens planning in het derde kwartaal van 2021.

Energieleverend gebouw
Mede dankzij de invulling van het groen, heeft de jury de inzending beoordeeld met een hoge waardering. De jury noemt de dubbellaagse woningen in de toren vooruitstrevend, gedurfd en waardevol voor de gebruikskwaliteit. ‘Elements’ bevat een aantal zeer innovatieve onderdelen waaronder een niet eerder vertoonde wijze in Nederland waarop de pv-panelen worden geïntegreerd in de gevel. In het ontwerp van de landschapsarchitect staat het dakpark met bomen centraal. De entree aan de parkkant geeft zicht op de wintertuin met subtropische planten en tevens als shared living fungeert. De beschutte binnentuin in de open lucht vormt een rustige plek waar bewoners zich terug kunnen trekken.

Karakteristieke elementen
Naar een ontwerp van ‘Koschuch Architects’ is het woongebouw vormgegeven. Dankzij parametrisch design zijn honderden torenvarianten met elkaar vergeleken om ‘Elements’ een optimale bezonning en een zo goed mogelijk windklimaat op straat, in het park, in de binnentuin met natuurzwembad en op de daktuin te bezorgen. Elementen die je overal voelt, ziet en beleeft door inclusief wonen en biodiversiteit die worden toegevoegd als nieuw ecosysteem aan de stad. Het gebouwontwerp van ‘Elements’ bevat materialen met een bekende herkomst en een lage milieu-footprint, met een gerecyclede en demontabele inhoud. De plint is volledig van hout en de vloeren van verdiepingen in de toren zijn afwisselend van hout.

Levendig gebouwgebruik
‘Bar Seasons’ komt op de kop van ‘Elements’ en krijgt harmonicadeuren die zorgen voor een semi-terras. Dankzij de flexibele indeling aan de parkkant is de ruimte geschikt voor co-working. Overdag kan commercieel gebruik ontstaan en ’s avonds kan de ruimte gebruikt worden door de (buurt) bewoners voor bijvoorbeeld meditatiesessies, wijnproeverijen of lezingen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?