Cofinimmo breidt uit in het Brusselse CBD met een gebouw met kantoren en medisch centrum

0

Cofinimmo kondigt de verwerving aan van 100% van de aandelen van de vennootschap die eigenaresis van het kantoorgebouw Troon 100, in het Brusselse Central Business District (CBD). Het pand is reeds voor bijna een derde verhuurd aan het Medisch Centrum Park Leopold dat beheerd wordt door CHIREC, middels een contract van 18 jaar. De conventionele waarde van het vastgoed voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 40 miljoen EUR.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Wij gaan in 2020 onverminderd door met de herbalancering van onze kantorenportefeuille naar het Central Business District van Brussel. Dit strategisch gelegen, toekomstbestendige kantoorgebouw belichaamt onze ambitie om hoogkwalitatieve gebouwen aan te bieden waar onze huurders in alle comfort kunnen vertoeven. De aanwezigheid van het Medisch Centrum Park Leopold op het gelijkvloers en de eerste verdieping van dit gebouw biedt een meerwaarde voor de directe omgeving. Bovendien zijn wij reeds eigenaar van het aangrenzende kantoorgebouw Troon 98, wat extra mogelijkheden biedt voor beide gebouwen in de toekomst.”

Het gebouw
Het gebouw bevindt zich op de hoek van de Troonstraat en de Idaliestraat, in de Leopoldswijk van Brussel. Het pand grenst aan Troon 98, een kantoorgebouw dat al in het bezit is van Cofinimmo. Het pand ondergaat zware renovatiewerken om kwaliteit en comfort te kunnen bieden aan de toekomstige gebruikers. Een deel hiervan is reeds opgeleverd. De resterende werken worden in T2 2020 opgeleverd. Het gebouw biedt een oppervlakte van meer dan 7.200 m², verdeeld over een gelijkvloers en zeven verdiepingen. 2.000 m² is reeds verhuurd aan het Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell (CHIREC) voor de activiteiten van haar Medisch Centrum Park Leopold. Deze ziekenhuisgroep met uitstekende reputatie voorziet in behandelingen in alle medische en chirurgische domeinen, met uitzondering van hartchirurgie en interventionele cardiologie. CHIREC beheert verschillende sites in en rond Brussel.

Het pand ligt op wandelafstand van het treinstation Brussel Luxemburg, het metrostation Troon en verschillende bushaltes, waardoor het uitstekend bereikbaar is vanuit alle richtingen. Bovendien liggen ook de Europese Instellingen op een steenworp. Het gebouw werd gerenoveerd met de snel evoluerende mobiliteit in de stad in het achterhoofd. Zodoende werd voor de fietsers ongeveer evenveel parkeerplaatsen voorzien als voor de automobilisten, met bijhorende faciliteiten zoals bv. volledig ingerichte doucheruimtes. De kantoren zijn moduleerbaar en dus flexibel in functie van de wensen van de gebruikers. Er is ook ruimte voorzien voor een restaurant met terras.

Tijdens de werken werd er eveneens aandacht besteed aan de thermische en akoestische isolatie van het gebouw alsook de toepassing van energievriendelijke oplossingen. Zo worden onder meer moderne glaspartijen voorzien, alsook nieuwe isolatie van het dak en ledverlichting in alle oppervlaktes. Het gebouw beoogt na renovatie een EPB niveau van B+. Met deze aankoop bekrachtigt Cofinimmo haar ESG doelstellingen.

De transactie
Cofinimmo heeft 100% van de aandelen verworven van de vennootschap die eigenares is van het gebouw. De conventionele waarde van het vastgoed voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 40 miljoen EUR. Bij volledige verhuring zal het brutohuurrendement meer dan 4% bedragen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?