Koopwoningen 6,3 procent duurder in januari

0

Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3 procent duurder dan in januari 2019. De prijsstijging is wat lager dan in de voorgaande maand. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard.

Stijgende trend prijzen koopwoningen
Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In januari 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in januari ruim 44 procent hoger.

Meer bestaande koopwoningen verkocht in januari
Het Kadaster maakte bekend dat het in januari 17 525 verkochte woningen registreerde. Dat is bijna 16 procent meer dan een jaar eerder.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 21 april beschikbaar.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?