Certitudo Capital en gemeente Amsterdam tekenen overeenkomst voor Trinity Buildings: 133 woningen

0

De drie kantoorpanden aan de Pietersbergweg 1-47 in Amstel III Amsterdam, ook wel de Trinity Buildings genoemd, worden getransformeerd naar woningen. De overeenkomst voor deze ontwikkeling werd deze week ondertekend door Certitudo Capital en de gemeente Amsterdam. Hierin staan de afspraken die zij hebben gemaakt voor de transformatie van de bestaande kantoorpanden naar 133 woningen. Certitudo Capital heeft meerdere posities in Amstel III. In samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwikkelt zij verschillende plannen in het gebied. In de komende vijf jaar verwacht Certitudo Capital hier ca. 1.500 woningen en ca. 35.000 m² kantoorruimte te ontwikkelen.

Tessa Kuiten, Managing Director Certitudo Capital: “De ondertekening van deze overeenkomst betekent voor ons een volgende stap voor de ontwikkeling in het Amstel III-gebied. Certitudo Capital kijkt ernaar uit om samen met de gemeente Amsterdam en andere eigenaren de transformatie van dit gebied vorm te geven en daarbij tevens een bijdrage te leveren aan de urgentie naar woningen in Amsterdam.”

Iets wat Dirk de Jager, lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost, beaamt. “Hiermee geven we invulling aan de grote woningbouwopgave van Amsterdam. Een opgave die zeker ook in Zuidoost speelt. Hier worden tot 2040, 30.000 woningen gebouwd, waaronder dus in Amstel III. Een enorme ambitie, waar we met ons allen voor gaan en die gaat lukken. We hebben een goede ligging aan snelwegen en spoor, zijn ook goed verbonden met de stad, de grondprijzen zijn aantrekkelijk en het vestigingsklimaat bewijst zich al jaren en heeft een aanzuigende werking op ontwikkelaars en anderen. Daarmee werken we verder aan de bruisende woonstad, die Amstel III gaat worden. We maken een mooie, gemengde én duurzame nieuwe stadswijk, dicht bij het groen. Een wijk die verbonden is met Zuidoost en daar een wezenlijk onderdeel van uitmaakt. Daarmee leggen we ook de verbinding met de woongebieden aan de andere kant van het spoor Amsterdam-Utrecht.”

De Trinity Buildings worden opeenvolgend getransformeerd. In april 2020 wordt nog gestart met het eerste gebouw en eind 2020 met het laatste gebouw. Met deze transformatie worden 133 woningen gerealiseerd, 102 middeldure, 27 vrije sector en 4 sociale huurwoningen. Trinity Buildings wordt gebouwd op een eiland waar de nieuwe bewoners beschikken over een collectieve buitenruimte op het maaiveldniveau. De appartementen hebben een luxe afwerkingsniveau. Ook is er een ondergrondse parkeervoorziening aanwezig met fiets- en autoparkeerplaatsen. Voor bewoners die met het openbaar vervoer reizen is station Holendrecht op loopafstand. Trinity Buildings wordt door iResidence verhuurd en naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Amstel III wordt levendige stadswijk
Amstel III is nu nog een kantorengebied. Maar dit gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is om tot 2040 door te groeien naar een stadswijk met 15.000 woningen. Ook wordt gewerkt aan een nog mooiere omgeving en meer openbare voorzieningen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?