Hines Pan-Europees Core Fund koopt woningontwikkeling in Amsterdam

0

Internationale vastgoedinvesteerder Hines heeft Pontkade Fase 3, een gemengde woon- en kantoorontwikkeling in het Amsterdamse NDSM-gebied, gekocht van BMB ontwikkeling, onderdeel van bouwgroep VolkerWessels en Reggeborgh Vastgoed. De aankoop was in opdracht van het Hines Pan-European Core Fund (Hecf).

Het gemengde project (Pontkade Fase 3) bestaat uit 208 huurwoningen en 1.600 m² kantoorruimte en 800 m² winkelruimte op de begane grond. Het project is een ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam en bestaat uit een woontoren van 18 verdiepingen en een kantoorgebouw met 7 verdiepingen. Het project zal naar verwachting eind 2022 voltooid zijn.

De NDSM in Amsterdam is een groot vernieuwingsgebied rond de voormalige scheepsdokken in het noorden van de stad. Er zijn al enkele belangrijke projecten gerealiseerd, waaronder het hoofdkantoor van Hema en een verbeterde jachthaven, naast nieuwe woningen, restaurants en bars. Het grootste straatkunstmuseum ter wereld gaat de komende maanden open en bij oplevering in 2028 zal het NDSM-gebied zo’n 5.000 woningen opleveren.

Andy Smith, Managing Director en country head voor Hines in Nederland, zegt: ‘Amsterdam Noord en het NDSM-gebied is een dynamische nieuwe plek om te wonen, met hoogwaardige winkels, bars en restaurants, en met een belangrijke verdere ontwikkeling in het verschiet. De Pontkade Fase 3 locatie profiteert van sterke transportverbindingen, waaronder een gemakkelijke toegang tot het centraal station van Amsterdam.’

Ronald Koemans, Associate Alternative Investment bij Savills in Nederland, voegt toe: “We zien de interesse van buitenlandse investeerders in de Nederlandse woningmarkt elke dag toenemen. De aankoop van deze ontwikkeling op de beste plek van het NDSM-terrein is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij Hines succesvol hebben begeleid bij hun eerste aankoop op de Amsterdamse woningmarkt.”

Hines werd geadviseerd door Savills (commercieel), Dentons (juridisch), Arcadis (technisch) en PWC (fiscaal).

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?