Kondor Wessels Vastgoed wint de transformatie van het hart van de Lloydpier in Rotterdam

0

Plannen voor transformatie Lloydpier Rotterdam Blok D bekend.

Gemeente Rotterdam heeft projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij geselecteerd voor de ontwikkeling van Blok D op de Lloydpier in Rotterdam. De Lloydpier wordt gezien als één van de belangrijkste transformatiegebieden voor gezinnen in de stad waarvan Blok D het sluitstuk vormt. Onder de naam WERF&CO hebben Paul de Ruiter Architects, WE Architecten en ZUS 135 woningen met horecagelegenheid en een avontuurlijke binnenwerf ontworpen. Een prominente rol binnen het plan is het Maasvenster, een grote gevelopening waarmee de intieme binnenwerf visueel en fysiek wordt verbonden met de openheid van de Maas. Volgens planning start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

De tender is gewonnen met een uniek duurzaam en energieneutraal ontwerp dat aansluit bij de historie van de industriële Rotterdamse Lloydpier. WERF&CO wordt overwoekerd met groen en vormt een samenspel van stoere gebouwen variërend in hoogte binnen het bouwblok. In totaal komen er negen woningtypen in het (hoge) koopsegment, midden- en dure huursegment die verspreid worden over negen lagen. WERF&CO wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m². De appartementen variëren van circa 60 m² tot circa 170 m² en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Naast de 135 woningen, worden er 10 PO-kavels uitgegeven. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

De ontwikkellocatie bevindt zich naast het succesvolle transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de iconische Euromast. De locatie is omringd door water en heeft een unieke haven-historie. Door het ontwikkelen van WERF&CO, wordt er een robuust en stoer ensemble van gebouwen toegevoegd aan de omgeving in combinatie met ruimtelijk wonen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?