MN koopt high street portefeuille van Ronstreet Properties

0

MN heeft namens haar opdrachtgever pensioenfonds PMT vier high street winkelpanden aangekocht van Ronstreet Properties. De winkels zijn verhuurd aan modeconcern WE. Het gaat om goedlopende winkels die op toplocaties liggen in Groningen, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht.

Goede retailmix
Deze vier steden zijn in de regio’s de ‘go-to destination’ voor shopping, food & beverage en fun. Er is een goede mix van retailers als WE, The Sting en sterke nieuwe toetreders als Decathlon, TKMaxx en New Yorker. Daarnaast zijn er ook concepten en winkels te vinden als Hutspot, Dit is Waar, Baskin Robbins, Joe & the Juice en Tauphe.

Locaties
De nieuw aangekochte winkelpanden liggen in alle steden op toplocaties. De WE in Groningen ligt op het beste stuk van de Herestraat. In de zomer zal ook de nieuwe H&M haar deuren hier openen. Vorige week bleek uit onderzoek dat de winkelleegstand in Groningen ver onder het landelijk gemiddelde ligt.

In Den Bosch heeft de WE een prominente locatie aan de Markt. Den Bosch heeft een actieve gebruikersmarkt en diverse nieuwe retailers hebben hier winkels geopend zoals By-Bar, Van den Assem, Penn & Ink NY en Xandres.

De WE in Eindhoven ligt aan de Demer, waar zowel MN als Redevco hun huidige bezit succesvol aan het herontwikkelingen zijn. MN verbouwt hier het voormalige V&D-pand naar een multi tenant gebouw, dat inmiddels grotendeels verhuurd is.

In Maastricht ligt de WE aan de Kleine Staat. Maastricht is een van de populairste toeristische bestemmingen van Nederland met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar. Dit is goed te zien aan de stijging van het aantal hotel overnachtingen, 44% in de periode van 2010-2018.

Advisering
MN werd bij de aankoop geadviseerd door Arcadis (technisch), Houthoff (juridisch) en Brickstone (commercieel). De verkoper werd technisch en commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Loyens & Loeff.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?