Syntrus Achmea verkoopt winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten verkocht aan Dreef Beheer. Het winkelcentrum bestaat uit circa 18.000 m², verdeeld over 51 units en is onder andere verhuurd aan Albert Heijn, Lidl en Hema.

Buitenmere is onderdeel van het stadsdeelcentrum van Almere Buiten. Het winkelcentrum heeft veel aandacht voor dagelijkse versproducten en ligt direct naast station Almere Buiten. De verkoop past in de herstructurering van het retailfonds, waarbij de focus komt te liggen op kleinere convenience centra en de beste binnensteden.

Het ADRPF kende eind 2019 een omvang van 700 miljoen euro en een bezettingsgraad van ruim 97 procent. Het fonds streeft naar een langjarige outperformance ten opzichte van de MSCI-winkelbenchmark. In de GRESB-benchmark behaalde het fonds in 2019 een rating van 5 sterren.

Syntrus Achmea werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff. Dreef Beheer, de koper, werd bijgestaan door Hartman LMH en Brickstone.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?