Jeroen Pepers voor nog eens vier jaar directeur van Aedes

0

Jeroen Pepers is herbenoemd als algemeen directeur van Aedes. ‘Ben ik erg blij mee’, zegt Pepers met zichtbaar plezier. ‘We zijn nog volop bezig met de vernieuwingsslag in leren en innoveren die we vier jaar geleden als branchevereniging met elkaar hebben ingezet. Meer participatie en co-creatie van de leden, samen werken aan onze opgaven. In de systeemwereld van Den Haag voor de regels en de pegels, in de leefwereld van leden voor leren en innoveren. Daar zet ik me graag nog eens vier jaar voor in.’

Met grote betrokkenheid van professionals werkzaam bij de aangesloten woningcorporaties en partnerorganisaties zoekt Aedes naar nieuwe en effectieve manieren van samenwerken. Pepers: ‘Ik wil zelf graag voorbij de leuke pilots en over grenzen heen. Samen maatschappelijke vraagstukken aanpakken zoals verduurzaming en bouwen van voldoende en betaalbare huurwoningen.’

Samen leren
Woningcorporaties proberen volop andere werkwijzen uit in projecten als de Routeplanner CO2-neutraal 2050, in de Bouwstroom, de Renovatieversneller. Met gebruik van de mogelijkheden die data en digitalisering bieden. Pepers vindt dat Aedes als vereniging daar forse stappen in heeft gemaakt.

“We hebben met elkaar als vereniging een enorme leersprong gemaakt”

‘Binnen een maand na mijn aantreden in 2016 bijvoorbeeld hadden we een bestuurlijke sessie over verduurzamen. Weinig mensen wisten echt van de hoed en de rand. En als je nu kijkt… We hebben met elkaar als vereniging een enorme leersprong gemaakt. Prachtig om te zien dat een sector samen zo kan leren.’

‘Ik draag met plezier de komende vier jaar mijn steentje bij aan de vereniging. Voor de belangen van onze mooie sector en voor het samen leren.’

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?