Avignon Capital verwerft het Hilton Hotel in Den Haag voor € 70 miljoen

0

Avignon Capital, een Europese onderneming voor investerings- en vermogensbeheer, heeft het Hilton Hotel in Den Haag gekocht voor € 70,25 miljoen, waarmee het bedrijf haar investeringen in Nederland en in de hotelsector uitbreidt.

Hilton Hotel
Het Hilton Hotel wordt geëxploiteerd onder een managementcontract met Hilton Worldwide en wordt verhandeld onder het wereldwijd erkende Hilton-merk. Hilton is een van de grootste hotelmerken ter wereld, met meer dan 570 locaties. De verkopers zijn Hillgate Development en de Bon Groep. De bedrijven hebben dit vijfsterrenhotel ontwikkeld en waren de eigenaren tijdens de exploitatie sinds 2010.

Het hotel is in 2010 geopend. Het is een eigentijds vijfsterrenhotel met 195 ruime kamers, een executive lounge, fitnessruimte, eersteklas restaurant, cocktailbar, Starbucks Café en ultramoderne vergaderfaciliteiten.

Locatie en regio
De accommodatie ligt op loopafstand van het belangrijkste commerciële centrum van Den Haag, waar zich de strafrechtbanken, ambassades en transportknooppunten bevinden. De stad is het politieke hart van Nederland en huisvest internationale intstellingen zoals het International Court of Justice en het hoofdkantoor van Royal Dutch Shell. De regio wordt ook steeds populairder bij toeristen en Den Haag is met een robuuste marktdynamiek nu een van de sterkste hotelmarkten van Nederland – profiterend van de sterke vraag naar recreatie en bedrijven.

Aantrekkelijk inkomstenrendement
Bianca Tristao, Investment Manager bij Avignon Capital, zegt: “Avignon is verheugd het beste hotel in Den Haag te hebben aangekocht, dat profiteert van sterke handelsprestaties, aangedreven door een consistent klantenbestand van meerdere industrieën en de zakelijke vraag. Het hotel biedt enkele van de grootste kamers in Den Haag en is juist gepositioneerd om te kunnen profiteren van het toegenomen toerisme. De Nederlandse hotelsector blijft robuuste prestaties vertonen. Door de toegenomen vraag vanuit het bedrijfsleven en het toerisme zijn er een langdurige bezettingsgraad en hoge ADR-niveaus. Daarnaast biedt deze investering een uitstekende gelegenheid om aantrekkelijk inkomstenrendement te behalen via het actieve management van Hilton, om zo de inkomsten te verhogen en de kostenefficiëntie te maximaliseren. Het Hilton is een gerenommeerde hotelexploitant en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”

Meer internationale aandacht
Jan Steinebach, Head of Hotels bij CBRE Nederland, handelend voor de verkopers: “We zijn erg blij dat we een zeer capabele en ervaren koper hebben gevonden voor een van de meest iconische en goed presterende hotels in Den Haag. Nederlandse steden zoals Den Haag krijgen de afgelopen jaren steeds meer aandacht van nationale en internationale kopers. Op de Nederlandse hotelmarkt zijn beheercontracten minder gebruikelijk dan huurcontracten. Deze acquisitie bewijst echter de grote impact die een dergelijk contract kan hebben op het bedrijf en de prestaties. Wij feliciteren Avignon Capital en de verkopers met dit uitstekende resultaat.”

Vierde hotelovername
Deze aankoop volgt op de opening van het eerste kantoor van Avignon in Nederland in juni van dit jaar via een strategische joint venture met VasteState, een Nederlandse vastgoedbeheerder. Het is de vierde hotelovername van Avignon Capital in Nederland, na de aankoop van het Staybridge Suites-hotel (onderdeel van The Intercontinental Group) in januari 2019.

Avignon werd geadviseerd door Clifford Chance en de verkopers werden geadviseerd door CBRE Hotels.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?