Foruminvest ontwikkelt hotel naast Rotterdam Ahoy

0

Onlangs tekenden Foruminvest, Hart van Zuid, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy een contract voor de realisatie van een hotel met 250 kamers op het terrein van Ahoy. In 2022 zal het hotel haar deuren openen.

Het hotel zal onderdeel uitmaken van de omvangrijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Foruminvest speelt met haar ontwikkeling in op de groeiende vraag naar hotelkamers in Rotterdam en de uitbreiding van Ahoy met het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage.

Aerjen Koeneman, Directeur Foruminvest: “We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan deze gebiedsontwikkeling. We ontwikkelen een hotel met 250 kamers dat zowel zal aansluiten bij de zakelijke als bij de leisuremarkt.”

Jolanda Jansen, Directeur Rotterdam Ahoy, zegt: “Wij zijn enorm verheugd dat wij na een lang voorbereidingstraject nu de definitieve handtekening hebben kunnen zetten onder deze samenwerking. Met een hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad.”

Dick Laheij, namens Hart van Zuid: “De hotelontwikkeling is een cruciale stap in de gebiedsontwikkeling die zorgt voor versterking van de kwaliteit en leefbaarheid in dit belangrijke centrum op Zuid. We zijn erg blij met deze goede samenwerking tussen alle partners.”

Onno Dwars, Directeur Ballast Nedam Development voegt toe: “Alle lichten staan op groen om de volgende stap te zetten in de bijzondere en grootschalige gebiedsontwikkeling van Rotterdam-Zuid. Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het hotel gaat bijdragen aan de leefbaarheid en diversiteit in Hart van Zuid. Een plek die verandert van een place to be naar een place to love.”

Jos Melchers, Directeur Gebiedsontwikkeling van Gemeente Rotterdam sluit af: “Hart van Zuid groeit uit tot een volwaardig centrumgebied. Voor de 200.000 inwoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Door de realisatie van Zwemcentrum Rotterdam, het Kunstenpand, Rotterdam Ahoy Convention Centre en een bioscoop is er straks van alles te ondernemen. De komst van het hotel is een geweldige toevoeging voor een langer verblijf in dit nieuwe centrum.”

Foruminvest B.V.
Foruminvest is een toonaangevende investeerder en ontwikkelaar van (binnen)stedelijke gebieden in Europa. Foruminvest is opgericht in 1985 en is uitgegroeid tot een internationale speler van formaat op het gebied van (her)ontwikkelingen van woningen, hotels en winkelcentra. Foruminvest heeft kantoren in Amsterdam, Parijs en Milaan. Projecten van Foruminvest zijn zowel nationaal als internationaal door diverse instanties bekroond met prijzen voor ‘beste publiek-private samenwerking in Europa’, ‘beste marketingcampagnes’ en diverse keren voor het ‘beste nieuwe winkelcentrum’. Foruminvest is als onafhankelijke private onderneming, met financiële daadkracht en besluitvaardigheid, in staat om – samen met haar eigen ontwerpbureau ‘Forum Concept & Design’ – per project het ideale team samen te stellen dat met creativiteit en passie succesvolle, hoogwaardige en duurzame projecten realiseert.

Hart van Zuid Rotterdam
Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy is sinds 1971 een moderne evenementenaccommodatie met ruimte voor business en entertainment. Het is een unieke locatie in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit; de Ahoy Arena die vooral gebruikt wordt voor grote concerten, sporttoernooien en conferenties, de Beurs- & Evenementenhallen, variërend tussen de 3.000 m² en 30.000 m² voor onder meer beurzen en bedrijfsfeesten en het Congres- & Vergadercentrum voor kleinere congressen, presentaties en vergaderingen. Eind 2020 breidt Ahoy uit met het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) bestaande uit 35 zalen inclusief het grootste auditorium van Nederland, RTM Stage. Deze zaal is tevens een muziek/theaterzaal met een maximale capaciteit van ruim 7.500.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?