Scandinavische woningverhuurder Heimstaden lid van IVBN

0

Heimstaden Nederland is per 1 februari lid geworden van IVBN. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder zette onlangs voet aan Nederlandse grond met de acquisitie meer dan 10.000 woningen in 2019. Daarmee werd de organisatie direct een substantiële speler op de Nederlandse markt, met de ambitie om haar woningportefeuille verder uit te breiden.

Omdat Heimstaden hier is gekomen om te blijven, zal het bedrijf het merendeel van zijn portefeuille binnenkort zelf onderhouden, beheren en verhuren. Heimstaden is een beursgenoteerde onderneming met in totaal circa 55.000 woningen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Nederland. De organisatie kondigde daarnaast onlangs de acquisitie aan van ruim 42.000 woningen in Tsjechië.

IVBN-directeur Frank van Blokland verwelkomt Heimstaden graag als lid omdat de organisatie internationaal en ook in Nederland goed bekend staat als een professionele partij: “Over en weer geeft het een meerwaarde dat Heimstaden en de andere IVBN-leden met elkaar in het netwerk binnen IVBN verbonden zijn.”

Jasper Bos, Head of Asset Management van Heimstaden Nederland, zegt: “Actief zijn in de woningsector brengt een maatschappelijke plicht met zich mee. Een plicht die zowel IVBN als wij zeer serieus nemen. Heimstaden heeft een langetermijnvisie voor ons woningportefeuille op het gebied van duurzaamheid en huurderstevredenheid. We stellen ons dan ook graag op als samenwerkingspartner op voor landelijke en lokale overheden. We kijken er naar uit om samen met de verschillende partijen in de sector bij te dragen aan meer integriteit, transparantie, duurzaamheid en innovatie in de sector.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?