Bouw 16 volledig houten woningen Weert gestart

0

Op donderdag 30 januari was het officieel startmoment voor de bouw van 16 volledig houten woningen aan de Sportstraat in Weert.

Op 30 januari is onder grote belangstelling gestart met de bouw van in totaal 16 volledig houten, zeer duurzame woningen aan de Sportstraat in Weert. Op deze locatie plaatst de firma Rombach Holzbau de houten woningen in sneltreinvaart. De verhuur is inmiddels in volle gang en de nieuwe bewoners verhuizen nog voor de zomer naar hun nieuwe thuis.

Mooie toevoeging voor de Weerter woningmarkt
De druk op de huurmarkt in Weert is groot. Er is onder andere erg veel vraag naar betaalbare woningen voor één en twee persoons huishoudens. Dit plan voorziet in deze behoefte. Het betreffen 12 levensloopbestendige woningen en 4 woningen met de slaapkamers op de verdieping.Wethouder Wendy van Eijk; “Ik ben blij met dit initiatief voor de wijk Leuken. Juist in deze populaire wijk is er veel vraag naar huurwoningen. Dit type woning past ook nog eens erg mooi bij deze locatie én bij de duurzame gemeente die we willen zijn.”

Duurzaamheid
Wonen Limburg realiseert de woningen en verzorgt de verhuur. Wim Hazeu, bestuurder van de corporatie: “Deze volledig van hout gemaakte woningen zijn een primeur in de sociale woningbouw. De woningen worden allemaal op een zeer duurzame manier gefabriceerd en gaan net zo lang mee als regulier gebouwde woningen. De woningen zijn helemaal te prefabriceren en te demonteren. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde, goede akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is hoog. De woningen zijn CO²-neutraal en tot slot volledig recyclebaar.” Aan dit bijzondere project heeft de provincie Limburg uit het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt subsidie toegekend.

Impuls voor houtbouw in sociale huursector
Dit project is de eerste en krijgt als het aan de corporatie ligt, snel vervolg door ook op andere plaatsen te kiezen voor het bouwen van zeer duurzame, houten woningen. Hazeu: ‘Momenteel vinden er gesprekken plaats om ook op andere locaties houten woningen te gaan plaatsen. En we hopen natuurlijk dat ons project een inspiratie vormt voor collega-corporaties en andere partijen. Eén van de 16 woningen richten we daarom in als kijk woning. Deze is met een afspraak te bezoeken. Direct ná de bouwvak tot aan het einde van het jaar is deze op afspraak te bezoeken. ’

Vergroening omgeving
De gemeente gaat een gedeelte van de verharding op de Sportstraat (oude parkeerplaats Sporthal Leuken) in de directe omgeving van het plangebied verwijderen en, in samenspraak met omwonenden, vergroenen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?