Boelens de Gruyter koopt Berghaus Plaza van Kroonenberg Groep

0

Bouw nieuwe wijk bij World Fashion Centre naar volgende fase.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het bedrijfspand Berghaus Plaza, nabij het Amsterdamse World Fashion Centre in Amsterdam-West, overgenomen van Kroonenberg Groep. De naastgelegen bedrijfspanden The Fashion House en Modrôme waren al in bezit van Boelens de Gruyter.

Bovenop deze drie bedrijfspanden zal een nieuwe woonwijk met zo’n 600 woningen worden gerealiseerd.

“We zijn verheugd dat de verwerving van Berghaus Plaza ons in staat stelt circa 600 noodzakelijke woningen aan de Amsterdamse woningvoorraad toe te voegen”, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. De vastgoedontwikkelaar verwierf het bedrijfspand samen met lange termijn partner, de wereldwijd toonaangevende vastgoedinvesteerder, Round Hill Capital.

Een groot deel van de woningen wordt gerealiseerd door op bestaande kantoorpanden nieuwe woningen te bouwen, we creëren als het ware een wijk op een wijk”, aldus Maarten de Gruyter. “Tegelijk maken we het gebied toegankelijk en voegen we groen en voorzieningen toe.”

Met dit plan wordt verbinding gelegd tussen verschillende delen van het gebied door het toevoegen van bruggen en het creëren van een openbaar toegankelijk plein. Verder zullen alle woningen duurzaam worden ontwikkeld met onder andere groene daken. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Architecten zijn HEYLIGERS design + projects en MVSA Architects.

Algemeen directeur Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep: “Wij hebben besloten om Berghaus Plaza te verkopen en niet zelf te gaan ontwikkelen gezien de complexiteit en doorlooptijd van dit project. Wij danken Boelens de Gruyter voor de plezierige samenwerking tot nu en wensen hun heel veel succes.”

Over Kroonenberg Groep
Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Het eigen bestand aan vastgoed wordt voortdurend geoptimaliseerd en afgestemd op de behoeften in de markt. In het streven naar het leveren van toegevoegde waarde combineren we onze creativiteit en scherp oog voor detail met financiële daadkracht en snelle besluitvaardigheid. Het doel is een optimale balans te bereiken in ontwikkeling, kwalitatief beheer en rendement.

Over Boelens de Gruyter
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?