Wethouder luidt bouw nieuwe hoofdlocatie Betsema Groep in Lelystad in

0

Op vrijdag 24 januari is met een druk op een knop door wethouder Janneke Sparreboom het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe hoofdlocatie van Betsema Groep in Lelystad. Vanaf dit jaar zal Betsema Groep, een middelgrote bouwonderneming uit het Friese Balk, hier haar intrek nemen. De nieuwe locatie op bedrijventerrein Oostervaart-oost biedt meer ruimte en heeft een gunstigere ligging ten opzichte van Midden-Nederland, waar Betsema Groep veel van haar projecten uitvoert. Wethouder Sparreboom van Economische Zaken verrichtte namens de gemeente Lelystad de officiële handeling: “Betsema Groep is voor het bedrijfsleven in Lelystad van toegevoegde waarde.”

Jaap Betsema: “Logistiek een grote verbetering.”
Betsema Groep, met als kernactiviteiten bouw & ontwikkeling, onderaanneming en verhuur van hefsteigers, bemerkte na jaren van doorontwikkeling dat de huidige hoofdlocatie te klein werd. Bovendien zijn de werkzaamheden gaandeweg steeds meer verschoven richting de Randstad, zodat de afstanden te groot werden. De nieuwe locatie aan De Serpeling, vlak naast de A6, betekent logistiek een grote verbetering. Directeur-eigenaar Jaap Betsema: “Als bedrijf betekent deze verhuizing een enorme besparing. Inmiddels wonen ook steeds meer van onze medewerkers in Midden-Nederland. Bovendien zorgen de kortere afstanden ervoor dat er minder CO2 wordt uitgestoten.”

Op het terrein van 8000 vierkante meter van de nieuwe hoofdlocatie worden in eerste instantie de werkplaatsen gerealiseerd, die naar verwachting rond april dit jaar gereed zullen zijn. Deze zijn voorzien van de nieuwste apparatuur en er wordt rekening gehouden met de beste ergonomische omstandigheden voor de werknemers. Op hetzelfde terrein wordt in een later stadium ook het nieuwe hoofdkantoor gebouwd, dat zich nu nog in de ontwerpfase bevindt. Het ontwerp en de bouw wordt volledig door Betsema Groep zelf uitgevoerd.

Pioniersmentaliteit
Wethouder Sparreboom heet Betsema Groep van harte welkom in de hoofdstad van Flevoland: “Het bedrijf past bij de pioniersmentaliteit die we hier hanteren. Kansen zien en deze aangrijpen als ze zich voordoen. Wij snappen ondernemers en handelen in hun geest als snelheid en daadkracht gewenst zijn.” Daarnaast ziet Sparreboom de toegevoegde waarde die Betsema Groep heeft voor het lokale bedrijfsleven, en is blij met de werkgelegenheid die het bedrijf met zich meebrengt.

Er waren verschillende opties voor een nieuwe locatie voor Betsema Groep, maar de keuze voor Lelystad bleek al snel het meest gunstig. “Oppervlakte en een centrale ligging waren leidend, en Lelystad bood de mooiste locatie”, aldus Betsema. Daarnaast hoopt het bedrijf de bouwactiviteiten in de regio verder uit te breiden. Vanuit de nieuwe locatie gaat men zelf nieuwe vakmensen opleiden, zowel jongeren als personen die zich laten omscholen. Ook statushouders komen hiervoor in aanmerking.

Voor het familiebedrijf, dat door de grootvader van Jaap Betsema werd opgericht, is de verhuizing uit Friesland een hele stap: “Maar het vertrouwen van het personeel en de voordelen voor zowel bedrijf als medewerkers zorgen ervoor dat we er naar uitkijken.” Overigens verlaat het bedrijf Friesland niet helemaal; Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, blijft vanuit Wolvega opereren.

Over Betsema Groep
Betsema Groep werd in 1965 opgericht als metselbedrijf. Later breidt het werkgebied zich uit naar Flevoland en gaat men ook andere diensten aanbieden. Sinds 2007 staat Jaap Betsema aan het roer van de bouwonderneming met dagelijks ongeveer 150 vakmensen aan het werk. Inmiddels kan men vanuit heel Nederland bij Betsema Groep terecht voor een breed aanbod van diensten, variërend van bouw en ontwikkeling tot onderaanneming en inhuur van groot bouwmaterieel.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?