Workthere: Baby boomers hechten meer belang aan technologie in flexibele kantoorruimte dan generatie Z

0

Volgens het laatste onderzoek van Workthere wordt technologie belangijker met de leeftijd. In het recente Europese onderzoeksrapport What Coworkers Want benadrukt de flexibele kantoorruimte expert dat 84% van de gebruikers van flexibele kantoorruimte in de leeftijdscategorie 55+ technologische factoren zoals wifi kwaliteit en mobiel bereik belangrijk vindt, in vergelijking met 65% van de 18-24-jarigen.

Jessica Alderson, Global Research Analyst van Workthere, licht toe: “Gezien het feit dat generatie Z is opgegroeid in een wereld waar technologie in progressieve mate een volledig integraal onderdeel van de samenleving is, is het een opmerkelijke uitkomst dat het binnen de flexibele kantoorruimte juist de baby boomers zijn die een groter belang hechten aan technologie op de werkplek.”

Het Workthere onderzoek bevestigt dat technologie over het algemeen wordt beschouwd als de meest cruciale factor voor flexibele kantoormedewerkers, waarbij ruim 78% het belangrijk vindt. Op de voet gevolgd door de ‘goede basis’ factoren zoals verlichting en luchtkwaliteit, en de locatie. Hoewel technologie dus het meest belangrijk wordt geacht, is slechts 62% van de ondervraagden tevreden met de huidige technologie in hun flexibele kantoorruimte, wat resulteert in een discrepantie van 16%.

Als er wordt gekeken naar de verschillende vormen van technologie, blijkt uit het What Coworkers Want rapport dat 80% van de gebruikers van flexibele kantoorruimte wifi het belangrijkste aspect vindt, maar dat slechts 61% op dit moment tevreden is met de wifi kwaliteit. Mobiel bereik binnen flexibele kantoorruimte werd door 77% van de respondenten als belangrijk beoordeeld, waarvan 61% tevreden is met de huidige status.

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, vult aan: “In lijn met de technologische ontwikkelingen zijn veel bedrijven nu afhankelijk geworden van e-mails en internet om te communiceren en dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het is daarom niet verwonderlijk dat wifi en mobiel bereik zo hoog in de ranglijst staan van mensen die werken in flexibele kantoorruimte. Wat echter interessant is, zijn de lagere tevredenheidsniveaus. Operators moeten zorgen dat ze een sterke digitale infrastructuur leveren om nieuwe leden aan te trekken en te behouden. Wifi is een bijzonder belangrijke factor en we zien nu certificeringen, zoals die van WiredScore, die digitale connectiviteit waarderen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?