Syntrus Achmea verwelkomt met Duitse verzekeraar Gothaer eerste buitenlandse klant in hypothekenfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt de eerste buitenlandse klant in het Particuliere Hypothekenfonds. Gothaer Asset Management, onderdeel van de Duitse verzekeraar Gothaer, heeft een mandaat verstrekt van 500 miljoen euro om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken.

“Wij zijn heel trots op de komst van Gothaer als klant”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Vorig jaar hebben wij besloten om twee fondsen open te stellen voor buitenlandse beleggers. Na het zorgvastgoedfonds kan nu ook het hypothekenfonds met Gothaer Asset Management de eerste buitenlandse klant verwelkomen. Beide fondsen krijgen hierdoor een bredere basis. Dat is goed nieuws voor alle participanten.”

“De Nederlandse hypotheken zorgen voor een verdere verbetering van het rendements-risicoprofiel van onze portefeuille”, zegt CEO Christof Kessler van Gothaer Asset Management. “Met haar grote kennis en ervaring op het gebied van hypotheekbeleggingen en uitstekende resultaten is Syntrus Achmea voor ons de beste partner. Wij zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet.”

Gothaer en Achmea maken beiden deel uit van Eurapco, een alliantie van acht coöperatieve verzekeraars in Europa. “We trekken al heel lang samen op”, zegt Bianca Tetteroo, lid van de Raad van Bestuur van Achmea. “Het is mooi dat hier nu een overeenkomst uit voortvloeit, waarbij we Gothaer gaan helpen met het realiseren van zijn beleggingsdoelstellingen.”

In het Particuliere Hypothekenfonds participeren ruim zestig institutionele beleggers. De portefeuille is de afgelopen jaren sterk gegroeid en kende ultimo het vierde kwartaal van 2019 een omvang van 8,6 miljard euro. Naar verwachting groeit het fonds dit jaar naar ruim 10 miljard euro. Met uitzondering van het advies aan de consument verzorgt Syntrus Achmea de hele dienstverlening in eigen huis.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?