Samen tegen kostprijs je eigen woning ontwikkelen aan de Laan op Zuid in Rotterdam

0

Werving CPO project met 32 woningen ‘OVERHOEKS’ gestart.


Aan de Laan op Zuid ligt Overmaas, een locatie voor zelfbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Er wordt al druk gebouwd aan de deelplannen Overmaat, Overtuin en Overture, samen goed voor 64 woningen-op-maat. Naar verwachting worden de woningen Medio 2020 opgeleverd.
OVERHOEKS is het laatste deelplan binnen Overmaas. In OVERHOEKS maken we 24 appartementen, bedrijfsruimte, 8 gezinshuizen en een gemeenschappelijke parkeervoorziening met daktuin. In OVERHOEKS ontwerp je samen met je toekomstige buren en de architect tegen kostprijs je eigen woning. De werving voor dit unieke project is onlangs gestart. De beoogde oplevering van de woningenis medio 2022.

OVERHOEKS
Aan de Laan op Zuid ligt Overmaas, een locatie voor zelfbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht zijn om de hoek.

Winkels voor de deur. Het stadscentrum is per fiets en tram gemakkelijk te bereiken. En ook de snelweg is pal bij.

Op Overmaas wordt druk gebouwd. Samen met particulieren hebben wij inmiddels 64 bijzondere woningen succesvol ontwikkeld, verspreid over drie projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere planaanbod. Bovendien zorgt de ontwikkelwijze (CPO) voor grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners met lkaar en hun buurt. We starten nu met het vierde en laatste project van Overmaas: OVERHOEKS.

OVERHOEKS is een gebouw met 24 appartementen en bedrijfsruimte, 8 gezinshuizen en een gemeenschappelijke parkeervoorziening met daktuin. Deelnemers worden lid van een Vereniging van opdrachtgevers. Vereniging en project worden door ons georganiseerd.

OVERHOEKS: het plan
OVERHOEKS bestaat uit een appartementengebouw met 24 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk.
Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage, voor elke woning één plaats. Op het dek erboven komt een daktuin met ruimte voor grote privé-terrassen van de gezinswoningen en een gemeenschappelijke plek waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

OVERHOEKS: voor jou?
OVERHOEKS richt zich op pioniers. Op mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit.

OVERHOEKS biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.

OVERHOEKS kiest voor een persoonlijke benadering, zodat maximaal kan worden ingespeeld op individuele behoeften. Dat gebeurt binnen een goed gestructureerd proces, met een helder stappenplan en een duidelijk financieel kader.

OVERHOEKS gaat over betrokkenheid. De architecten werken direct met de deelnemers en ontzorgen hen. Andersom vraagt het project ook betrokkenheid van de deelnemers. Zij zijn samen opdrachtgever en krijgen een inkijk in de praktijk van ontwikkeling en bouw.

OVERHOEKS is interessant voor gezinnen met een stedelijke oriëntatie. Er wordt voorzien in gezinsappartementen, gezinshuizen en collectieve voorzieningen die in het dagelijks gebruik gemakkelijk tot sociale interactie uitnodigen.

OVERHOEKS is interessant voor andere samenlevingsvormen of mensen die wonen willen combineren met werken (praktijk aan huis, atelier e.d.). De ruime woningen en vele indelingsmogelijkheden maken dat mogelijk.

OVERHOEKS: zelfbouw
OVERHOEKS is het vierde en laatste project van Overmaas. De andere drie projecten zijn ook via CPO ontwikkeld en worden nu gebouwd. Deelnemers worden lid van een Vereniging van opdrachtgevers. Vereniging en project worden door architecten georganiseerd. De samenwerkende architecten zijn Alex Jager (Overtuin architecten, JagerJanssen architecten), Koos Kok (Overture, Bureau Massa) en Endry van Velzen (Stadsbouwgroepen Overmaat, De Nijl Architecten.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?