Krapte Utrechtse woningmarkt stuwt vraag naar mini-opslag

0

ALLSAFE breidt uit met vestigingen in Domstad en Nieuwegein

Inwoners van de provincie Utrecht wonen steeds kleiner en dientengevolge groeit de roep om extra ruimte buitenshuis. Daarom investeert ALLSAFE Mini Opslag miljoenen euro’s om in één keer door te stoten naar vier Utrechtse vestigingen. Na Utrecht-Noord en Amersfoort worden Utrecht-Zuid en Nieuwegein aan de lijst toegevoegd.

Waar andere opslagbedrijven er steeds meer voor kiezen vestigingen aan de rand van de stad te situeren, wil ALLSAFE juist de afstand tussen zijn vestigingen en de woningen van de klanten verkleinen. “De pas geopende vestiging aan de Utrechtse Europalaan heeft de meest gunstige ligging van alle mini-opslagbedrijven in de stad Utrecht”, vertelt CEO van ALLSAFE Eric Stubbé.

8000 nieuwe woningen
De komende jaren worden in Merwede, onderdeel van de Merwedekanaalzone zo’n 8000 woningen bijgebouwd. De vestiging aan de Europalaan, die 10.000 vierkante meter telt, ligt in het hart van dit gebied. “Al die nieuwe huishoudens kunnen profiteren van extra ruimte. Wij worden de zolder, kelder en het schuurtje buitenshuis”, stelt Stubbé. Bovendien gaat een ander opslagbedrijf zijn vestiging in Utrecht-Zuilen sluiten en verhuizen naar een buitenwijk. “De klanten die daar weg moeten kunnen profiteren van de gunstige ligging van onze nieuwe vestiging aan de Europalaan.”

Niet alleen de 8000 nieuwe huishoudens kunnen profiteren van de opslagvoorzieningen. Volgens de laatste prognose van Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zal het aantal inwoners van de Domstad in 2024 van 350.000 naar 400.000 zijn gestegen. Door toedoen van die bevolkingsgroei wonen Utrechters steeds kleiner. Het aantal woningen in de stad met een oppervlakte tussen de 15 en 50 vierkante meter steeg volgens het CBS de afgelopen vijf jaar met 16 procent.

Nieuwe vestiging in Nieuwegein
Naast deze Utrechtse vestiging, zal begin volgend jaar ook ALLSAFE Nieuwegein zijn deuren openen. Dat laatste pand wordt momenteel gebouwd en wordt 13.000 vierkante meter groot. In Nieuwegein steeg het aantal woningen met een oppervlakte tussen de 15 en 50 vierkante meter zelfs met 35 procent, meldt het CBS.

ALLSAFE Mini Opslag aan de Reactorweg in Utrecht-Noord, die in 2001 zijn deuren opende, heeft 2000 vierkante meter verhuurbare ruimte. “Die vestiging is nagenoeg vol. Als er een unit vrijkomt, is deze binnen no time weer verhuurd”, vertelt Stubbé. Ook in de vestiging in Amersfoort die sinds 2017 opslagruimte biedt, loopt het storm. “Er is klaarblijkelijk een grote behoefte aan de kwaliteit en service die wij bieden.”

Extra ruimte voor jongeren
Een belangrijke doelgroep in de provincie Utrecht zijn de jongeren. Van de mensen die in 2018 naar Utrecht verhuisden was ruim een derde, 36 procent, tussen de 18 en 24 jaar. Dat blijkt uit het Uittreksel Basisregistratie Personen van de gemeente. Ook het aantal in de gemeente Nieuwegein wonende studenten zal de komende jaren fors toenemen: in studiejaar 2025-2026 wordt 17 procent meer studenten verwacht dan in 2017-2018.

Dat deze groeicijfers invloed hebben op de sector mini-opslag wordt bevestigd door analyse van de huurdersprofielen door ALLSAFE. Daaruit blijkt dat in Utrecht, na Amsterdam, de jongste huurders van Nederland wonen, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar. Niet zo verwonderlijk dat opslag buiten de deur juist onder deze groep zo populair is, meent Stubbé. “Grote studentenkamers zijn schaars en onbetaalbaar. Daarom kiezen steeds meer studenten ervoor spullen die ze niet dagelijks gebruiken bij ons te bewaren. Denk aan winterkleren in de zomer en vice versa, oude studieboeken of een dure racefiets die ze niet in hun studentenhuis willen stallen.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 30 vestigingen en daar komen er in 2019 nog 3 bij. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie en service. Komend voorjaar introduceert ALLSAFE de ‘engine rooms’. Dat zijn speciale ruimtes waar klassieke en waardevolle auto’s kunnen worden gestald. Zie allsafe.nl/enginerooms.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een belang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis.nl biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?