Wooncompagnie verkoopt 44 appartementen in Oostzaan

0

Appartementengebouw Burg. Swartstraat gaat over naar WormerWonen.

Wooncompagnie verkoopt haar appartementengebouwen in Oostzaan. Reden daarvan is dat de woningcorporatie in deze plaats verder geen woningbezit heeft en ook niet kan uitbreiden. Het gaat om een woonblok van in totaal 44 sociale huurwoningen en 46 parkeerplaatsen in de Kerkbuurt aan de Burgemeester Swartstraat. De appartementen worden overgenomen door WormerWonen, een corporatie die actief is in de Zaanstreek en voor huurders letterlijk in de buurt is. Hiermee blijven de woningen ook in de toekomst behouden binnen de sociale huursector. De bewoners van het complex hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen. In deze brief zijn zij geïnformeerd over de verkoop.

Informatiebijeenkomst bewoners volgt
Huurders worden ruim voor het overdrachtsmoment goed geïnformeerd tijdens een kennismakings- en later een informatieavond. Tijdens deze kennismakingsbijeenkomst stelt WormerWonen zich voor aan alle huurders en kunnen vragen gesteld worden. Voor de overdracht organiseert WormerWonen een informatieavond waarbij alle huurders praktische informatie ontvangen over huren bij WormerWonen.

Huurovereenkomst en voorwaarden blijven gelijk
De bewoners zullen feitelijk niets van de overdracht merken: de huurovereenkomst wordt één op één overgenomen en loopt onder dezelfde voorwaarden stilzwijgend door. Daarnaast is WormerWonen, net als Wooncompagnie, een sociale huisvester, met grote aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening en betaalbaarheid. Hierdoor heeft de verkoop van de appartementen geen verdere consequenties voor de bewoners.

Voor woningzoekenden: van Woonmatch naar WoningNet
De woningen en parkeerplaatsen aan de Burgemeester Swartstraat bood Wooncompagnie aan via het woonruimteverdeelsysteem Woonmatch. WormerWonen werkt met een ander systeem: WoningNet. Mensen die interesse hebben in een woning in dit complex, kunnen de eventueel vrijgekomen woningen vinden in WoningNet. Inschrijven is nodig om het aanbod te zien en om te reageren.

Wat was de rol van de gemeente Oostzaan bij deze overdracht?
Net als bij de verkoop van een privé woning, is deze overdracht een overeenkomst tussen twee partijen: Wooncompagnie en WormerWonen. Wettelijk gezien is de gemeente geen partij als het gaat om de overdracht van sociale huurwoningen aan een andere woningbouwcorporatie of woningstichting. Nadat de afspraken waren gemaakt, hebben WormerWonen en Wooncompagnie de gemeente Oostzaan geïnformeerd. Dit was begin november. Ook de WOV is door Wooncompagnie persoonlijk geïnformeerd.

Overdracht op 31 januari
De voorgenomen overdracht vindt plaats op 31 januari 2020. Voor die tijd ontvangen huurders alle benodigde praktische informatie die hoort bij huren van WormerWonen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?