OCP verkoopt winkelcentrum Buurmalsen Tilburg

0

Orange Capital Partners verkoopt winkelcentrum Buurmalsen in Tilburg aan het Belgische VANA Real Estate. Buurmalsen ligt in de woonwijk Reeshof en omvat circa 2.500 m², waarvan 75% convenience retail is. Albert Heijn en Kruidvat zijn de grootste huurders, aangevuld door een aantal lokale ondernemers.

Verduurzaming
Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “Bij dit winkelcentrum hebben we naast de huurverlengingen en het oplossen van het achterstallig onderhoud ingezet op verduurzaming. Op het dak van het winkelcentrum hebben we 412 zonnepanelen geïnstalleerd om zo met een duurzame installatie in de energiebehoefte van de supermarkt te voorzien.”

Toenemende interesse vanuit België
Lodewijk Buijs, Director Retail bij CBRE: “Dit winkelcentrum trok de aandacht van verschillende investeerders. Het heeft een goede locatie in de grootste woonwijk van Tilburg en is volledig verhuurd aan huurders die goed passen binnen het profiel en specifieke locatie. Interessant is dat wij steeds meer beleggers uit België actief zien op de Nederlandse retailmarkt. De fundamenten in Nederland zijn sterk en retailers hier bieden meer zekerheid. Daarnaast zijn de prijzen ten opzichte van Belgisch vastgoed aantrekkelijker.”

Verkoop portefeuille
Buurmalsen is net als ’t Nieuwe Erf in Lunteren, dat recent verkocht werd, onderdeel van een grotere portefeuille met convenience driven winkelcentra, die Orange Capital Partners samen met CBRE momenteel op de markt brengt. Naar verwachting volgen er op korte termijn meerdere verkopen uit deze portefeuille.

De verkoper werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en op commercieel vlak geadviseerd door CBRE.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?