Woonhave koopt woningportefeuille van Syntrus Achmea voor circa € 19 miljoen

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten, een Nederlands pensioenfonds, een woningportefeuille verkocht aan Woonhave. De “Quarter portefeuille” omvat 88 woningen, waarvan 32 appartementen en 56 ééngezinswoningen. De woningen liggen in Soest, Moergestel, Hardenberg en Beilen. De koopsom bedraagt circa € 19 miljoen.

Jasper Leydes, head of acquisitions bij Woonhave: “De komende jaren zullen wij onze portefeuille gestaag blijven uitbreiden met als doel om huurwoningen voor de lange termijn te verwerven en deze zorgvuldig in eigen beheer te blijven verhuren. De Quarter portefeuille is verworven vanwege de goede kwaliteit van de woningen en de uitstekende locaties binnen de gemeenten.”

Ronald Koemans, Associate Alternative Investment bij Savills, zegt: “Dankzij de uitstekende kwaliteit van de woningen en een goede mix van één- en meergezinswoningen, bood de Quarter portefeuille beleggers een unieke kans om een portefeuille te verwerven met zowel een zeer stabiele cashflow als uitpond- en huurgroei potentie. Een verkoopproces waarbij veel interesse van zowel particuliere als institutionele beleggers komt kijken, vraagt om een uiterst goede voorbereiding en een strakke procesbegeleiding. Na de succesvolle portefeuilleverkoop van eind vorig jaar waren wij verheugd dat wij Syntrus Achmea wederom mochten adviseren bij deze verkoop.”

Syntrus Achmea werd geadviseerd door Savills (commercieel) en Core Notariaat (juridisch). Woonhave werd geadviseerd door JLL (commercieel) en Houthoff (juridisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?