ALLSAFE gaat eerste engine rooms van Nederland openen

0

Toenemende vraag naar professionele opslag waardevolle auto’s.

ALLSAFE komt als eerste landelijke speler met een nieuwe formule voor de stalling van klassieke en waardevolle auto’s. Daarmee speelt het bedrijf in op de sterk stijgende vraag naar de opslag van hobby-auto’s, vaak een kostbare oldtimer of luxe sportwagen. Het aantal young- en oldtimers in ons land is de afgelopen jaren, mede als gevolg van de florerende economie, explosief toegenomen tot circa 2 miljoen. Het betreffen vaak tweede auto’s waarvoor rondom het huis geen parkeerplek is. De eerste ‘engine rooms’ openen eind van het jaar in Oegstgeest en Weesp.

De hoeveelheid bezitters van klassieke auto’s is fors gestegen. De afgelopen jaren is het aantal youngtimers (15-40 jaar oud) volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek meer dan verdubbeld, van 900.000 naar 1,9 miljoen. In vijf jaar steeg volgens diezelfde bron het aantal oldtimers (40+ jaar oud) met 24 procent naar 141.000 stuks.

“We registreren een steeds grotere behoefte aan opslag van deze automobielen. Niet alleen voor stalling, maar ook voor een conciërge-service die ervoor zorgt dat de wagens rijklaar worden gehouden en desgewenst voor de deur worden afgeleverd. Met onze engine rooms spelen we op die vraag van de markt in. Van oldtimers tot supercars”, aldus Eric Stubbé, CEO van ALLSAFE. Van de 2 miljoen old- en youngtimers in ons land kunnen er zo’n 600.000 als ‘zeer waardevol’ worden gekwalificeerd. “Tel daarbij op het toenemend aantal exotische sportauto’s en wij zien voldoende potentie in de markt om ons nieuwe concept voor auto-opslag de komende jaren verder over Nederland uit te rollen”.

Drie verdiepingen
Stubbé vervolgt: “Met de huidige parkeertarieven, met name in de grote steden, is het bijna ondoenlijk een tweede of derde auto te parkeren. Een garagebox kost al gauw 1,5 ton en de huurtarieven van een parkeerplaats in een garage zijn tussen de 500 en 600 euro per maand. Voor een kwart van die prijs huur je een ruimte in de engine rooms en dan weet je ook nog eens zeker dat je auto beveiligd, droog en in het juiste klimaat staat.”

De engine room in Weesp ligt aan de Verlengde Ringdijk en biedt straks ruimte aan 130 auto’s en 30 motoren. In Oegstgeest wordt hij aan de Haarlemmerstraatweg gesitueerd en kunnen 90 auto’s en 50 motoren worden gestald. Huurders krijgen met een speciale app toegang tot het pand en rijden via een beveiligde sluis hun auto direct een lift in. De panden beschikken over meerdere verdiepingen, waaronder een aparte verdieping voor de klassieke auto’s en een aparte voor moderne. Op de bovenste verdieping is het mogelijk de auto te stallen in een eigen afgesloten ruimte. De eigenaar huurt een ruimte van 18 vierkante meter, al dan niet met een unit met eigen toegangsdeur eromheen gebouwd.

Rijklaar
Klassieke en waardevolle auto’s en motoren hebben bepaalde zorg nodig. ALLSAFE zorgt ervoor dat de auto’s in het juiste klimaat staan, dat ze dag en nacht worden beveiligd en dat ze rijklaar zijn. De auto’s worden op zogenaamde ‘flatstoppers’ geplaatst (bandenschoenen die voorkomen dat autobanden vervormen) en ter bescherming van de carrosserie zijn speciale premium autohoezen ontwikkeld.

Ook is er een wasbox aanwezig, zodat de auto schoon kan worden weggezet. De vloeistoffen kunnen worden gecontroleerd, de bandenspanning gecheckt en eventuele lekkages worden opgemerkt en opgepakt. Ook biedt het bedrijf een haal- en brengservice aan. Geïnteresseerde autobezitters kunnen alvast een plaats reserveren via allsafe.nl/enginerooms en ontvangen 250 euro korting op deelname aan de gezellige en uitdagende Coupe des 5 rally.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 29 vestigingen en daar komen er in 2019 nog 2 bij. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan. ALLSAFE geeft eigenaren van oldtimers en supercars ook een opslagmogelijkheid om hun waardevolle bezit op te slaan in speciale engine rooms, inclusief bijbehorende diensten zoals een haal- en brengservice. Zie allsafe.nl/enginerooms.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?