Nadine Klokke nieuwe CEO van Knab

0

Nadine Klokke (1976) geeft vanaf 1 oktober als CEO leiding aan Knab en Aegon Bank die per die datum op één locatie verdergaan onder de naam Knab. Nadine werkte 17 jaar bij ING, waar ze verschillende leidinggevende functies heeft bekleed. Haar laatste functie was director business lending voor België en Nederland. Daarnaast was ze betrokken bij verschillende internationale initiatieven waaronder een retail startup in Oost-Europa. Nadine volgt Eric Rutten op die de afgelopen 9 jaar Aegon Bank N.V. leidde, waartoe Knab en Aegon Bank behoorden. Eric gaf ook leiding aan de integratie van Knab en Aegon Bank. De benoeming van Nadine is goedgekeurd door de toezichthouders.

Nadine Klokke: “Ik heb enorm veel zin om het succes van Knab verder uit te bouwen. Er ligt een mooie en stevige basis met nu al 650.000 klanten. De passie om de behoeften van de klant centraal te stellen, spreekt mij enorm aan. Ik ga er alles aan doen om samen met het team de hoge klantwaardering en onze stevige positie in de markt te continueren.”

Eric Rutten: “Met veel plezier en ook trots draag ik het stokje over aan Nadine. Met het samenvoegen van deze twee succesvolle spelers in de financiële wereld, staat er een stevige partij met veel toekomstperspectief. Ik wens Nadine alle succes.”

Maarten Edixhoven (CEO Aegon Nederland): “Aegon Bank en Knab zijn voor Aegon Nederland strategisch belangrijk. Het is een logische volgende stap om de kennis en kunde van Knab en Aegon Bank te bundelen. Dat gaan we doen onder de naam Knab. Knab heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en onderscheidt zich door innovatie en de hoge klantwaardering. We zien dat steeds meer klanten voor Knab kiezen. Ik dank Eric voor zijn inzet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Nadine het succes verder gaat uitbouwen.”

Over Knab
Knab is een Nederlandse online bank opgericht in 2012. Een bank die het net even anders doet dan andere banken, met het belang van de klant voorop. In 2014 startte Knab met Knab Zakelijk. Een bankpakket dat zich richt op de behoeften van de zzp’er en kleine ondernemer. Inmiddels regelen ruim 130.000 ondernemers hun bankzaken bij Knab. Sinds de start is Knab Zakelijk door MoneyView elk jaar uitgeroepen tot voordeligste zakelijke rekening voor zzp’ers. Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. en wordt per 1 oktober samengevoegd tot één organisatie.

Share.

Comments are closed.