ALLSAFE Mini Opslag bouwt nieuwe vestiging in Oegstgeest

0

Sterk groeiende behoefte aan ruimte buitenshuis in regio Leiden.

ALLSAFE gaat vele miljoenen euro’s investeren om een nieuwe vestiging in Oegstgeest te realiseren. De onderneming speelt hierbij in op de groeiende behoefte van inwoners om spullen die ze niet dagelijks gebruiken elders te stallen. Het is na Leiderdorp de tweede vestiging in de regio Leiden. De nieuwe vestiging aan de Haarlemmerstraatweg 31 opent begin december haar deuren.

De afgelopen dertien jaar is het aantal inwoners alleen al in Oegstgeest toegenomen met maar liefst 22 procent. Door die bevolkingsgroei wonen huishoudens van de Zuid-Hollandse plaats steeds kleiner. Het aantal woningen met een oppervlakte van 15 tot 50 vierkante meter steeg de afgelopen vijf jaar zelfs met 33 procent. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Engine rooms
Door de afname in leefruimte in huis is er een sterk groeiende behoefte aan ruimte buitenshuis. Daar springt ALLSAFE op in door inwoners ‘de zolder, de kelder en schuurtje’ buitenshuis te geven. ALLSAFE Mini Opslag bestaat twintig jaar en heeft op dit moment 27 vestigingen. Afgelopen jaar kende het bedrijf een omzetgroei van 25 procent.

De vestiging gaat bijna 13.000 vierkante meter tellen, waarvan ongeveer een kwart is bestemd voor de ‘engine rooms’. Daarmee is de eerste professionele opslag voor klassieke en waardevolle auto’s van Nederland een feit. De bouw van het pand in Oegstgeest is inmiddels in volle gang en heeft de werkgelegenheid in de regio een aanzienlijke boost gegeven.

Gunstige ligging
“De vestiging in Leiderdorp is momenteel voor negentig procent verhuurd en we verwachten dat deze eind van het jaar helemaal gevuld is”, vertelt CEO van ALLSAFE Eric Stubbé. “Om toch te kunnen blijven beantwoorden aan die grote vraag naar opslagruimte in de regio, hebben we besloten deze nieuwe vestiging in Oegstgeest aan de A44 te situeren. Zo kunnen mensen zowel ten noorden, ten westen als ten zuiden van de Sleutelstad bij ons terecht.”

“Omdat huurders niet zitten te wachten op extra reistijd over kleine wegen, hebben we er bewust voor gekozen deze nieuwe vestiging aan de Haarlemmerstraatweg te bouwen, op enkele minuten van de snelweg A44 en de verbindingswegen met Leiden”, aldus Stubbé. Vanuit de nieuwe vestiging kan ALLSAFE straks niet alleen particuliere, maar ook zakelijke klanten optimaal bedienen. “Er zijn bijvoorbeeld steeds meer vertegenwoordigers, monteurs en webwinkeleigenaren die onze vestigingen als als logistieke hub gebruiken”, constateert Stubbé.

Zakelijke klanten
Het aantal grootzakelijke klanten van de opslagverhuurder verdubbelde in 2018. Ook huurde dat jaar twintig procent meer mkb’ers ruimte bij de snelstgroeiende verhuurder van mini-opslag van Nederland. Het type spullen dat bij de huidige 27 ALLSAFE-vestigingen wordt opgeslagen is inmiddels zeer uiteenlopend, merkt Stubbé. “In Leiderdorp huurt bijvoorbeeld een wereldreiziger die bijzondere spullen die hij op zijn tochten verzamelt bij ons, alsook een handelaar in laserguns. En een bekende YouTuber gebruikt ons als vestigingsadres, omdat hij geen groupies voor zijn deur wil. Het kan allemaal.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 27 vestigingen en daar komen er in 2019 nog 7 tot 9 bij. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een belang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?