Boelens de Gruyter verwerft zichtlocatie aan ring Amsterdam

0

Ontwikkelaar koopt unieke locatie op bedrijventerrein Schinkel.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is met ingang van 1 augustus de nieuwe eigenaar van het bedrijfsgebouw aan de Anthony Fokkerweg 3 op bedrijventerrein Schinkel. Gelegen op een strategische locatie binnen de ring van Amsterdam is het object aangekocht om er op termijn een hoogwaardig kantoor te ontwikkelen. Doordat het direct naast de afslag en aan de ringweg A10 ligt is het uitstekend bereikbaar met de auto en goed zichtbaar vanaf de A10.

Bedrijventerrein Schinkel maakt onderdeel uit van het Schinkelkwartier, een gebied dat sterk in ontwikkeling is.

“We willen op termijn op deze plek een hoogwaardig kantoor ontwikkelen”, aldus Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter. “Dit past binnen onze strategie en speelt in op de stijgende vraag naar kantoorruimte in Amsterdam. De gemeente heeft een duidelijke ambitie uitgesproken voor het creëren van een gemengd woon-werk en leefgebied en plannen om de bereikbaarheid met het OV sterk te verbeteren.”

Het perceel is ca. 4.600 m² groot, het huidige bedrijfsgebouw ca. 2.620 m² en is tot de start van de ontwikkeling in z’n geheel beschikbaar voor verhuur. De verkoper werd commercieel begeleid door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en juridisch door DLA Piper. Boelens de Gruyter werd begeleid door NL Real Estate, HMK Notarissen en Lexence.

Over Boelens de Gruyter
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat en de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?