Beleggen in 288 starterswoningen met nieuw fonds van Annexum

0

De onveranderd grote vraag naar huurwoningen zorgt nog altijd voor krapte op de huurwoningmarkt. Beleggen in bijvoorbeeld starterswoningen is daarom voor beleggers nog steeds interessant. Maar niet iedereen is in staat zelf een beleggingswoning te kopen. Annexum komt met een emissie waarbij men via een fonds toegankelijk kan beleggen in starterswoningen. Het betreft 4 bestaande kantoorgebouwen die zijn getransformeerd naar woningen.

Nieuw woningfonds
Het Woningfonds Starterswoningen 1 betreft een duurzaam transformatieproject met vier kantoorpanden die zijn omgebouwd tot wooncomplexen met huurappartementen voor starters. De totale investering die is gedaan voor de aankoop van deze vier objecten bedraagt ruim € 42 miljoen k.k.

De wooncomplexen in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Helmond en Hoofddorp hebben in totaal 288 appartementen met een hoog afwerkingsniveau (energie index < 1,4). De centraal gelegen appartementen, in oppervlakte variërend tussen de 19 en 73 m², zijn deels sociale huurwoningen en deels vrije sector woningen. Ze zijn vooral geschikt voor starters op de woningmarkt.

Van werken naar wonen
“Een mooie belegging kan ook écht wat betekenen voor de samenleving”, aldus Huib Boissevain, CEO Annexum. “De situatie in Alphen aan den Rijn en het vastgoedobject daar illustreren dat. De woningnood is daar zo hoog dat de gemeente in 2018 een brede woonconferentie organiseerde, om samen aan oplossingen te werken. De transformatie van werken naar wonen kon zo snel en in goede samenwerking plaatsvinden. Die relevantie, samen met het element van transformatie en hergebruik, maken dit woonproject bijzonder.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?