Fondsen Bouwinvest Real Estate Investors trekken nieuw kapitaal van € 125 miljoen aan

0

Het Bouwinvest Residential Fund en Office Fund hebben in totaal voor € 125 miljoen aan kapitaal verworven. Bestaande en nieuwe investeerders belegden in de fondsen in het eerste halfjaar van 2019.

Het Residential Fund heeft in totaal € 100 miljoen aan commitments aangetrokken. Pensioenfonds UWV, een van de bestaande klanten in het Residential Fund, verhoogde haar commitment in het fonds. Ook trad er een pensioenfonds toe als nieuwe investeerder tot het fonds, dat begeleid werd door Kempen Capital Management. Het totaal aantal investeerders in het Residential Fund komt daarmee uit op 23 klanten. Het totaal geïnvesteerde vermogen bedraagt per half jaar van 2019 € 6,1 miljard. Het fonds richt zich voornamelijk op de markt voor vrijesectorhuurwoningen in het middensegment.

Achmea Schadeverzekeringen investeerde in totaal € 25 miljoen in het Office Fund, bovenop een eerdere investering van hetzelfde bedrag. Het Office Fund heeft momenteel een beheerd vermogen van € 900 miljoen en heeft 4 klanten. Het fonds focust op duurzame multifunctionele gebouwen met meerdere huurders die zich vooral bevinden in de grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Bron.

Share.

Comments are closed.