Workthere: ‘Succesfactor voor co-working; basis op orde’

0

Volgens Workthere’s onderzoeksrapport ‘What Coworkers Want’, gaat het niet om het bieden van extra voorzieningen in het flexibele kantoren, maar win je de strijd om talent met de juiste technologie (79%), goede basisvoorzieningen (79%), de locatie (64%) en de inrichting (62%). Ondanks dat deze elementen door co-workers in heel Europa als belangrijkst beoordeeld worden, zijn dit tevens de elementen waar men op dit moment het meest ontevreden over is. Slechts 62% is tevreden over de technologie en slechts 60% geeft aan tevreden te zijn over de basisvoorzieningen.

Het rapport laat zien dat de belangrijkste aandachtspunten binnen het element ‘basisvoorzieningen’ zich als volgt laat onderverdelen: comfort van het werkomgeving (82%), hygiëne (82%), verlichting (80%), luchtkwaliteit (80%), temperatuur (78 %), akoestiek (78%) en geur (78%).

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, zegt: “Ondanks dat steeds meer operators allerlei extraatjes toevoegen, zoals gratis eten en drinken en de luxe van een buitenruimte of dakterras, blijkt uiteindelijk dat goede basisvoorzieningen de doorslag geven of een co-worker blijft of vertrekt. Vanwege het flexibele karakter en (opzeg)termijn van co-working huurcontracten is dit niet alleen voor werkgevers, maar ook voor operators, een belangrijk aandachtspunt. In een steeds concurrerendere markt is het essentieel dat de basiselementen in het kantoor goed geregeld zijn.”

Ook het kantoorontwerp is van invloed op de tevredenheid van co-workers. Zo denkt 40% van de co-workers dat de indeling van het kantoor hun productiviteit verhoogt. Vandaar dat het kantoorontwerp volgens Workthere zeker een aandachtspunt zou moeten zijn voor operators en andere aanbieders van flexkantoren.

Jessica Alderson, Global Research Analyst bij Workthere, vult aan: “Tevens blijkt uit het Workthere rapport dat bijna de helft (44%) van de co-workers niet van plan is om langer dan vijf jaar bij zijn huidige werkgever te blijven. Om talent aan te trekken en te behouden, zullen werkgevers en operators zich dus moeten focussen op het aantrekkelijk maken van de werkomgeving.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?