Camelot en Jan Snel winnen tender Utrecht Science Park

0

Realisatie van 400 tijdelijke woningen voor (internationale) studenten begin 2020.

Camelot en Jan Snel hebben groen licht gekregen voor het realiseren van 400 tijdelijke woningen op het Utrecht Science Park, die 15 jaar blijven staan. Uit de gegadigden koos de Universiteit Utrecht hun plan om kavel 22 op het Utrecht Science Park te vullen.

Keuze voor snelheid en kwaliteit
Universiteit Utrecht schreef de tender uit vanwege het woningtekort onder (internationale) studenten in Utrecht. Daarbij was één van de belangrijkste criteria dat de woningen snel opgeleverd kunnen worden. Ook werd bij de selectie gekeken naar de kwaliteit van de woningen en het beheer.

De samenwerking van Camelot en Jan Snel voldeed aan deze eisen. Zij kunnen snel opleveren en daarnaast leveren ze kwaliteit in de vorm van onder andere een algeheel ‘vertrouwwekkende beheerorganisatie’, het stimuleren van sociale cohesie en een goede klachtenprocedure met snelle reactietijd.

Betaalbare studentenwoningen op Utrecht Science Park
Het complex verrijst op het Utrecht Sciencepark, ten oosten van het zuidelijke uiteinde van de Bolognalaan en ten zuiden van het Androclusgebouw. De grond wordt op basis van een erfpachtovereenkomst beschikbaar gesteld door de Universiteit Utrecht. De woningen in het complex zijn zelfstandig, met eigen voorzieningen, en worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. De huur ligt onder de liberalisatiegrens. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen.

Vertrouwde samenwerking
Dit is niet de eerste samenwerking tussen Camelot en Jan Snel. Zij werkten onder andere al eerder samen bij de ontwikkeling van het WASA Student Village bij Amsterdam Sloterdijk. Jan Snel neemt de bouw, uitvoering en het onderhoud op zich. Camelot richt zich op de verhuur, het beheer, het community concept en de inrichting. Hierdoor vullen partijen elkaar perfect aan, en kunnen ze snel aantrekkelijke en comfortabele woonruimte realiseren.

Informatiebijeenkomst
In samenwerking met de Universiteit Utrecht wordt in september een informatieavond over het project georganiseerd.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?