Aan de Stegge Twello start bouw bezorgservice distributiecentrum Sligro Maastricht

0

In Maastricht is Aan de Stegge Twello gestart met de bouw van een bezorgservice distributiecentrum voor groothandel Sligro. Na de succesvolle samenwerking bij de bouw van het bezorgservice distributiecentrum in Deventer kreeg Aan de Stegge Twello opdracht ook de vestiging in Maastricht te realiseren.

Strategische ligging
Ten behoeve van de bezorging aan Sligro- en Heinekenklanten optimaliseert Sligro zijn landelijk logistiek netwerk van bezorgservice distributiecentra. Deels door vergroting van de capaciteit op bestaande locaties, deels door relocatie en deels door uitbreiding met volledig nieuwe vestigingen die aan het netwerk worden toegevoegd. Deze nieuwe vestiging in Maastricht krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een kavel van 40.039 m² aan de Habitatsingel, vlakbij de A2. Het pand beslaat 16.703 m², waarvan 15.223 m² bedrijfsruimte (koel, vries en expeditie) met een vriescel van maar liefst 3.625 m² en 1.480 m² kantoor. Het ontwerp is tot stand gekomen met Omni Architecten uit Schijndel en Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders uit Volkel.

BREEAM
De moderne nieuwbouw wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. De werkplekken zijn hoogwaardig op het gebied van ventilatie en daglicht. Het pand wordt tevens geschikt gemaakt voor toepassing van PV panelen. In combinatie met nog meer duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Excellent’ certificering.

Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt in 2019 vlak voor de kerstdagen opgeleverd.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?