Toon de Koning treedt toe tot directie Certitudo Development Group

0

Toon de Koning treedt met ingang van 1 augustus 2019 toe tot de directie van Certitudo Development Group in ’s-Hertogenbosch. Hij wordt binnen het bedrijf mede verantwoordelijk voor de projectontwikkeling. Toon de Koning blijft algemeen directeur van Interesting Vastgoed BV in Eindhoven. Certitudo en Interesting Vastgoed gaan nauw samenwerken bij de realisatie van diverse projecten in Nederland, met als specialisatie de ontwikkeling van woontorens.

CEO Peter Kuiten van Certitudo Capital is content met de komst van De Koning. “Zijn kennis, deskundigheid, visie en netwerk zijn een welkome aanvulling”, aldus Kuiten. “Voor onze aspiraties zochten we iemand met door levens- en werkervaring verworven inzicht. De Koning gaat mede leidinggeven aan de afdeling Projectontwikkeling en Bouw. Hij zal bovendien de ontwikkeling van ons bedrijf van zijn advies voorzien.”

Toon de Koning nam eind december 2018 na twintig jaar afscheid als lid van de directie van VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Nederland BV. Hij bouwde met de Regent de eerste woontoren in Eindhoven. Namens VolkerWessels gaf hij vorm aan de transformatie van voormalig Philipscomplex Strijp-S met een omvang van 480.000 vierkante meter in Eindhoven tot nieuw woon-, werk- en leefgebied. Momenteel ontwikkelt hij Eurostaete aan de PSV-laan, bestaande uit 430 woningen, onder andere in een 93 meter hoge woontoren.

Certitudo Capital, opgericht in 2002, is een particuliere projectontwikkelaar en vastgoedbelegger. Het bedrijf heeft Nederland als werkterrein maar is met name actief in de Randstad. Met de aankoop van het Stadskantoor in het centrum van Eindhoven verlegde Certitudo de focus al naar Zuid-Nederland en met name de Brainportregio Eindhoven. Hier wil de Bossche investeerder een woontoren van circa 100.000 m² ontwikkelen en bouwen binnen de ambitieuze stedenbouwkundige visie van supervisor Winy Maas.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?