Leyten en Stebru voorlopige winnaar aanbesteding ZOHO

0

De volgende stap naar een nieuw en toekomstbestendig Zomerhofkwartier (ZOHO) in Rotterdam is gezet: de voorlopige gunning van de aanbesteding is bekend. Afgelopen december startte de zoektocht naar een ontwikkelaar voor ZOHO. Een ontwikkelcombinatie van Leyten en Stebru is op basis van kwaliteit en prijs geselecteerd als winnaar.

Waar ligt ZOHO?
ZOHO ligt in Noord en is het gebied tussen de Heer Bokelweg, Teilingerstraat, de Hofbogen en de Noordsingel. Waar de buurt eerst een in zichzelf gekeerd bedrijventerrein was, is het nu een levendig en bruisend gebied waar gewerkt wordt. Én straks ook gewoond.

ZOHO ontwikkelt door
Met de voorlopige gunning is een belangrijke stap gezet in de realisatie van ZOHO als een gemengd stedelijke en veerkrachtige buurt. De woningen die er straks komen zijn voor iedereen, van sociale huur tot koop. In totaal komen er ruim 550 woningen. Ook blijft er ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap. Het nieuwe ZOHO bouwt voort op de ZOHOprincipes: experimenteel, betrokken, gemixt, duurzaam en verbindend. Mét behoud van de huidige energie.

Samenwerking
De uitgangspunten voor het nieuwe ZOHO zijn bepaald door woningcorporatie Havensteder, gemeente Rotterdam en de ZOHOcitizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied. Mede door de inzet van de ondernemers in het gebied is ZOHO op de kaart gezet. De aanbesteding, begeleid door Fakton, is ook een samenwerking tussen de drie partijen. Met elkaar is beoordeeld dat het plan van Leyten en Stebru het meest aansluit bij de gezamenlijke ambities en visie.

Voorlopige gunning
Er is sprake van een voorlopige gunning. De definitieve gunning is afhankelijk van de voortgang van de contractbesprekingen. Deze besprekingen starten in september en worden naar verwachting in november 2019 afgerond.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?